Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Αυγενάκης: ποτέ, κανείς, τόσο πολύ!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι το κεντρικό πρόσωπο του δράματος (και της κωμωδίας) που εκτυλίσσεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προκαλεί παράπλευρες απώλειες στην πολιτική. Χρειάζεται να έχεις αριστεία στην μπαχαλοποίηση για να τα κάνεις τόσο μπάχαλο όσο ο υφυπουργός Αθλητισμού που ανακάτεψε το πυρακτωμένο τσουκάλι –με την αλλαγή στο «παρά 1΄» μελών της
Επιτροπής Επαγγελματισμού Αθλητισμού και με την αλαφιασμένη, γεμάτη τρόμο και παράνοια, δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας (όπως ήταν το  tweet του) αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της εισήγησης.

Ο Αυγενάκης ανάδεψε το μάγμα με την κουτάλα του «αδέκαστου», του «πανίσχυρου», του «ατρόμητου» και τσουρούφλισε τους πάντες: τον ΠΑΟΚ, τον Μητσοτάκη, τον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα, τους φιλάθλους, φυσικά και τους βουλευτές που σύρονται να ψηφίσουν –ονομαστικά και άρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους– μια εκτρωματική αλλαγή του νόμου που θα μείνει στην Ιστορία, την πολιτική και την αθλητική, ως κηλίδα. Μια νομοθετική παρέμβαση που εξαγριώνει περισσότερο αυτούς που ήταν ήδη αγριεμένοι (ΠΑΟΚ) και κάνει έξαλλους αυτούς που πήγαιναν να ηρεμήσουν από τις εξελίξεις (Ολυμπιακός).

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ο Αυγενάκης κατάφερε –γιατί είναι κατόρθωμα– να στρέψει ετερόκλητους εναντίον του: τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Τσακαλώτο, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου (εμμέσως), τον Τύπο, ημέτερο και αντίπαλο, τον κόσμο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, τον κόσμο του Πανιωνίου και των υπολοίπων, τον Ηρακλή  –τους πάντες!

Ποτέ, κανείς άλλος υφυπουργός δεν κατεδάφισε (ακόμα περισσότερο από όσο ήταν) την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου τόσο πολύ, τόσο γρήγορα, με τόσο χοντροκομμένες, μπατάλικες και αντιφατικές κινήσεις. Ποτέ, κανείς, τόσο γρήγορα έφτιαξε το χάος –ή έστω συνετέλεσε στη δημιουργία του.

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)