Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Το νέο (πολιτικό) σκίτσο του Αρκά, που είναι παλιό! Ποιοι μπερδεύτηκαν...

ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟ- ΠΟΙΗΜΕΝΑ 
ΥΛΙΚΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΠΩΣ ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ «ΤΑ ΝΕΑ» - ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Αρκάς επανέρχεται στο πολιτικό σχόλιο (το κάνει αραιά και πού, πλέον) ανακυκλώνοντας τα παλαιά του σκίτσα και εγκαταλείποντας την πολιτική αποστείρωση, όπως φαινόταν εδώ, με μια ανάλυση του harddog που συνοδευόταν από σειρά σκίτσων του. Το μεσημέρι της Δευτέρας δημοσίευσε στην επίσημη
ιστοσελίδα του, στο facebook, σκίτσο, το οποίο ερμηνεύεται ως αιχμή για την κυβέρνηση, και το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί περίπου πριν από τέσσερα χρόνια εναντίον της προηγούμενης –τουλάχιστον όπως, επίσης, ερμηνευόταν!

Τότε, τον Μάιο του 2006, ο Αρκάς πρωτοδημοσίευσε σκίτσο που εμφάνιζε τον δικό του τηλεοπτικό «παρουσιαστή» να λέει: «Εμείς βάζουμε τους ανθρώπους πάνω απ’ τους αριθμούς δήλωσε ο υπουργός». Πίσω εικονιζόταν ένας άνδρας, χωρίς παντελόνι, να κάθεται στον κορυφή του οξυκόρυφου αριθμού «1». Το σκίτσο είχε χαρακτηριστεί από δημοσιεύματα «ξεκαρδιστικό» που «αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα» (iefimerida), «αιχμηρό» κ.λπ., ενώ το Μακελειό (δεύτερη φωτο) θεώρησε ότι ήταν «το πιο εύστοχο σκίτσο του Αρκά».

Το Νοέμβριο του 2019 ο σκιτσογράφος, με το δυσερμήνευτο πολλές φορές χιούμορ, επανέφερε το ίδιο σκίτσο, το οποίο, φυσικά, αυτή τη φορά αποδόθηκε ως κριτική κατά της νυν κυβέρνησης, όχι μόνο από αντικυβερνητικά σάιτ, αλλά και από εκείνο των Νέων (τρίτη φωτο): «Ο γνωστός σκιτσογράφος τους τελευταίους μήνες είχε αποφύγει να ασκήσει κριτική στη νέα κυβέρνηση. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι που κατηγόρησαν τον Αρκά ότι δείχνει εμπάθεια προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα ο Αρκάς ανέβασε το πρώτο σκίτσο κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», έγραψαν τα Νέα κάνοντας λόγο στον πρόλογο του θέματος για «νέο σκίτσο», γιατί προφανώς είχε διαφύγει από τον συντάκτη ότι ήταν παλιό.

Το ίδιο σκίτσο επανήλθε τώρα από τη σελίδα του σκιτσογράφου στη διαδικτυακή επικαιρότητα προκαλώντας σχόλια του είδους «φαρμακερό», «χτύπημα κατά Μητσοτάκη» κ.ά.

Όπως και να έχει, ο Αρκάς φτιάχνει με παλιά υλικά νέες (νέες, όμως;) εντυπώσεις και πανηγυρίζουν άλλοτε οι μεν, άλλοτε οι δε για την πολιτική αιχμηρότητά του.

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)