Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο «πυρετός της σύνταξης» σε σερί από πρωτοσέλιδα

Τους νυν και τους «προ των πυλών» συνταξιούχους απασχολεί έντονα το θέμα των συντάξεων και ο Τύπος, μαζί με τον τόπο, ζει τον πυρετό τους. Την Κυριακή και τη Δευτέρα συνολικά πέντε πρωτοσέλιδα είχαν
βασικό θέμα, ή δεύτερο βασικό μαζί με ένα άλλο, τις συντάξεις, το πώς και πόσο θα αυξηθούν, τι προκύπτει για τον κάθε συνταξιούχο από τους σχετικούς πίνακες, τι θα γίνει με τη 13η σύνταξη  κ.λπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί τέσσερις συνεχείς εκδόσεις (δείτε πιο κάτω τα πρωτοσέλιδα) Τα Νέα μοιράζουν την πρώτη τους σελίδα σε δύο κυρίαρχα θέματα και ένα από αυτά αφορά το συνταξιοδοτικό. Να πώς διαγράφεται το σερί τους:

** Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, γράφουν: «Μόνιμος μηχανισμός για τη 13η σύνταξη – Ποιους θα αφορά, πώς θα μοιράζεται και πώς θα ανανεώνεται το αποθεματικό του».
** Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου: «Συντάξεις, πώς θα πάρετε πάνω από €1.000».
** Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου: «Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις, τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης».
** Τη Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου: «Αυξήσεις με πίνακες και παραδείγματα, οι νέες συντάξεις».

Το μπαράζ Κυριακής-Δευτέρας

Την Κυριακή οι συντάξεις ήταν βασικό θέμα σε δύο εφημερίδες, τον Ελεύθερο Τύπο και τη Real, ενώ στο Βήμα προβλήθηκαν με χτύπημα σε μπλε φόντο και λευκά γράμματα. Τη Δευτέρα, ο Ελεύθερος Τύπος είχε για δεύτερη συνεχή ημέρα βασικό θέμα τις συντάξεις. Βασικό ήταν και στη Δημοκρατία, ενώ «έπαιξε» ως δεύτερο (αλλά πολύ κοντά στο πρώτο από πλευράς εντυπώσεων) στα Νέα. Προβολή του θέματος των συντάξεων έχει σε υποσέλιδο η Kontra.