Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Οι ακάθεκτοι του ρεπορτάζ πέτυχαν!

ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗ «ΜΙΚΡΉ ΗΡΩΙΔΑ»ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

H 12χρονη στο Πέραμα που ξυλοκόπησε τον 26χρονο κακοποιό όταν προσπάθησε να της επιτεθεί (στη διαδρομή από τη στάση του λεωφορείου έως το σπίτι της) ήταν ό,τι πρέπει για τα βραδινά λάιτ θρίλερ των τηλεοπτικών δελτίων. Επρόκειτο για είδος είδησης που καταναλώνεται βουλιμικά επειδή
ήταν αληθινή αλλά έμοιαζε με σενάριο –από αυτά που η ζωή τα ξεπερνάει. Ιδανικός συνδυασμός! Σκεφτείτε: ένα κοριτσάκι εξουδετερώνει με γροθιές και κλωτσιές (ή κάπως έτσι…) έναν άνδρα με βεβαρημένο παρελθόν, γιατί έτυχε να είναι αθλήτρια πολεμικών τεχνών.

Κάποια κανάλια αναζήτησαν το σούπερ-κορίτσι, αλλά η απόφαση των γονιών του ήταν να μη μιλήσει. Ο λόγος προφανής: όσο λιγότερο προβληθεί το προσωπάκι του παιδιού σε δημόσια θέαση, τόσο περιορίζονται οι φόβοι –που έτσι και αλλιώς υπάρχουν– και οι κίνδυνοι που προκαλεί η έκθεση ενός 12χρονου στο «γυαλί».

Από όσα ξέρουμε, από την οικογένεια υπήρξε άρνηση στις κρούσεις, τουλάχιστον ενός καναλιού. Αλλά άμα έχεις τον δαίμονα του ασυγκράτητου ρεπόρτερ μέσα σου δεν κάνεις πίσω• αναζητάς λύσεις, παρακαμπτήριους, τεθλασμένες για να φτάσεις στον στόχο… Εν προκειμένω, οι δαιμόνιοι έφτασαν! Βρήκαν τη σχολή πολεμικών τεχνών της μικρής (Ιωάννα το όνομά της) και πέτυχαν ό,τι επιδίωκαν. Το κοριτσάκι εκτέθηκε στον φακό. Τι άλλο να κάνει; Να πλακώσει και τα συνεργεία στο ξύλο; Χώρια που είναι παιδί, δεν καταλαβαίνει ακόμα ότι η δημογραφία σε κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις γίνεται επικίνδυνη, και να αντιδράσει ανάλογα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την ιστορία και μόνο (επί της ουσίας μικρή σημασία έχει) να προσθέσουμε ότι η οικογένεια της «μικρής ηρωίδας» έχει τρία παιδιά. Ο μπαμπάς –όπως έχει γραφτεί– είναι οδηγός στα λεωφορεία και η μαμά φοιτήτρια, καθώς στα 36 χρόνια της αποφάσισε να διεκδικήσει μια θέση στο πανεπιστήμιο και πέτυχε…

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)