Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Μπογιόπουλος για ιστότοπο: «Δεν ντρεπόσαστε…»

ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ ΤΗΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ, ΠΡΙΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ  

Έχεις μια εξαιρετικά σοβαρή πληροφορία από αξιόπιστη πηγή. Είναι από αυτές τις πληροφορίες που χαρακτηρίζονται έκπληξη ή και «βόμβα», αλλά δεν προλαβαίνεις να τη διασταυρώσεις γιατί είσαι στο ραδιοφωνικό αέρα που κυλάει γοργά• τις κάνεις; Την κρατάς; Περιμένεις, αντιμετωπίζοντας  τον κίνδυνο να
περάσει ο χρόνος της εκπομπής ή να «σπάσει» η είδηση από άλλο μέσον; Ή την... μπουμπουνίζεις; Ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε «εν τη γενέσει» της την πληροφορία για την έλευση του Χάφταρ στην Αθήνα και την μπουμπούνισε λίγο πριν από τις 7 το βράδυ της Πέμπτης, στην πρώτη ώρα της καθημερινής εκπομπής με τον Μανώλη Κοττάκη στον Real fm. Αρχικά δεν αποκάλυψε το όνομα του επισκέπτη, αλλά αναφέρθηκε γενικά: «Με βάση εγκυρότατες πληροφορίες, λίαν συντόμως στην Αθήνα θα έχουμε μια σημαντικότατη επίσκεψη από το εξωτερικό» είπε ο Μπογιόπουλος και παρέπεμψε για λεπτομέρειες στη δεύτερη ώρα της εκπομπής.

Όμως, λίγο αργότερα, και πριν από την εκπνοή της πρώτης ώρας, διέκοψε άλλο θέμα που ήταν σε εξέλιξη και επανήλθε ολοκληρώνοντας την πληροφορία, αλλά με τη σχετική «δημοσιογραφική επιφύλαξη μέχρι το γεγονός να πιστοποιηθεί», όπως ανέφερε. Αποκάλυψε, λοιπόν (μετά από πολλές εξόδους τού ίδιου και του Κοττάκη από το στούντιο για το σχετικά τηλεφωνήματα του ρεπορτάζ) ότι «ισχυρές ενδείξεις και ισχυρές πληροφορίες» αναφέρουν ότι φτάνει στην Αθήνα, «αν δεν βρίσκεται ήδη», ο στρατάρχης Χάφταρ για συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους.

Ο Μανώλης Κοττάκης πρόσθεσε ότι έθεσε την πληροφορία υπόψη κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, με την ερώτηση αν αληθεύει, και η απάντηση του τελευταίου ήταν «no comment», κάτι που δημοσιογραφικά εκλαμβάνεται ως επιβεβαίωση.

«Δεν ντρεπόμαστε!»

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν οι δύο παρουσιαστές, σε ιστότοπο, τρία τέταρτα μετά τη μετάδοση της πληροφορίας από τον Real, διάβαζαν ότι «λιβυκά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στην Αθήνα φτάνει από ώρα σε ώρα ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης». Ειρωνικά ο Κοττάκης, και ενώ είχε επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος με τον Λίβυο προσγειωνόταν, είπε: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους συναδέλφους στον ιστότοπο να μεταφέρουν τώρα ότι σύμφωνα με λιβυκά μέσα ενημέρωσης έφτασε ο Χάφταρ στην Αθήνα. Μεταδώστε το παιδιά».

Ο Μπογιόπουλος ήταν πιο επιθετικός: «Δεν ντρεπόμαστε! Πήραμε όλα τα μέτρα, συζητήσαμε επί δέκα λεπτά μεταξύ μας τι να κάνουμε, πώς να χειριστούμε αυτή την πληροφορία η οποία είχε έρθει στα χέρια μας» και μετά ένα σάιτ αναμετέδωσε την είδηση αποδίδοντάς την, αόριστα, «σε λιβυκά μέσα».

Ο Κοττάκης, συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, επανήλθε στην πληροφορία λέγοντας ότι ξέρουν και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο Λίβυος, αλλά δεν το αναφέρουν «γιατί θα διαβάσουμε στο διαδίκτυο ότι λιβυκά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πού κατέλυσε»!

Από την πλευρά του ο Μπογιόπουλος έκλεισε ειρωνευόμενος: «Οι φίλοι μου από τη Λιβύη μου είπαν να μεταφέρω στα παιδιά του άι άι άι (i, i, i)  γιαχαμπίμπι γιαλελέλι»

Το σάιτ

Αναζητώντας την ιστοσελίδα που απέδωσε την είδηση σε λιβυκά μέσα, και η ονομασία της οποίας αρχίζει, ή περιλαμβάνει, το i, διαβάσαμε επί λέξει: «Την αποκάλυψη της επίσκεψής του στην Ελλάδα έκαναν Λιβυκά ΜΜΕ και παραδέχθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Επιτυχία της Εστίας για Σακελλαροπούλου

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)