Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Αναρωτιούνται στη Δημοκρατία για τη μη φύλαξή της: «Αδιαφορία ή σκοπιμότητα;»

Τη φύλαξη των γραφείων των εφημερίδων του (που δέχτηκαν επίθεση το βράδυ της Πέμπτης) είχε ζητήσει από την Αστυνομία ο Όμιλος Φιλιππάκη, αλλά δεν εισακούστηκε.«Άραγε ήταν αδιαφορία ή σκοπιμότητα;» αναρωτιέται δημοσίευμα ενός από τα σάιτ του ευρύτερου Ομίλου (του newsbreak.gr), όπου αναφέρεται: «Η επίθεση ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα. Και παρότι η διοίκηση της εφημερίδας ζήτησε την φύλαξη του κτιρίου, η αστυνομία δεν είχε απαντήσει αποδεικνύοντας
δυστυχώς ότι τα αντανακλαστικά της, αλλά και η προστασία των πολιτών, κινούνται με ρυθμό χελώνας, παρά τις "μεγάλες κουβέντες" για το αντίθετο!»

Η προηγούμενη επίθεση είχε γίνει με τρικάκια που ρίφθηκαν στην εφημερίδα, έναν μήνα πριν. Στο νέο «χτύπημα», περίπου στις 11 το βράδυ, πέντε κουκουλοφόροι μπήκαν στο κτίριο του Ομίλου (όπου στεγάζονται οι Δημοκρατία, Espresso και Εστία), ανέβηκαν στον τρίτο όροφο και με καταδρομικές κινήσεις έκαναν καταστροφές, έριξαν μπογιές και απομακρύνθηκαν σε ελάχιστο χρόνο. Την ίδια ώρα έξω από τα γραφεία περίμεναν περίπου δέκα ακόμα άτομα, ενόσω οι εισβολείς δρούσαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η περιγραφή

Από την ίδια την εφημερίδα, τη Δημοκρατία, η καταδρομική επίθεση περιγράφεται ως εξής:

«Στη θέα των μαυροφορεμένων τραμπούκων οι δεκάδες εργαζόμενοι του ομίλου ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ που εκείνη την ώρα προετοίμαζαν το σημερινό φύλλο σάστισαν όταν είδαν τους εισβολείς να εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον τους και να ρίχνουν κλοτσιές σε πόρτες και υπολογιστές. Κάποια στιγμή ένας από αυτούς κατευθύνθηκε απειλητικά προς το γραφείο του διευθυντή έκδοσης του κυριακάτικου φύλλου της «δημοκρατίας» και με μια κλοτσιά έριξε κάτω τον υπολογιστή του.
»Οι εργαζόμενοι των τριών εφημερίδων του ομίλου ζητούσαν από τους κουκουλοφόρους να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο, ενώ μερικοί γλίτωσαν τον τραυματισμό από καθαρή τύχη. Λειτουργώντας σαν «στρατός φασιστών» που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν τον νόμο της σιωπής στους δημοσιογράφους, αφού προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, εξαφανίστηκαν τρέχοντας στα στενά της περιοχής, σύμφωνα με την πάγια τακτική τους».