Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Αρνητικό (και πικρόχολο) άρθρο του Μ. Καψή για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Δηκτικός και σε κάποια σημεία ειρωνικός και πικρόχολος είναι ο Μανόλης Καψής σε άρθρο του στο thetoc.gr –ένα άρθρο που δηλώνει τις προθέσεις του από τον τίτλο: «Η εκκωφαντική
σιωπή του Παυλόπουλου για την Αικατερίνη Σακελλαρoπούλου». Το κείμενο ολοκληρώνει τις αρνητικές σκέψεις του για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τελευταία του παράγραφο, στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν κατάφερε να συνδεθεί με τον κόσμο! (Να υποθέσουμε ότι ο Μ. Καψής πιστεύει ότι θα κατάφερνε να συνδεθεί με τον κόσμο ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αν και εφόσον έφτανε σε ανώτατο αξίωμα;)

«Προφανώς ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος επιθυμούσε την ανανέωση της θητείας του και είναι απογοητευμένος. Το να είναι απογοητευμένος είναι θεμιτό, το να επιθυμούσε την ανανέωση της θητείας του επίσης. Το να το ήλπιζε πάντως- να ήλπιζε ότι θα τον προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δείχνει έλλειψη πολιτικής διορατικότητας. Και η σιωπή επίσης δείχνει μια συναισθηματική ‘‘στενότητα’’», αναφέρει ο αρθρογράφος που πιο κάτω περνάει στην ειρωνεία:

«Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει ότι δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Από αυτήν την προσήλωση στο πρωτόκολλο και στον τύπο που επέβαλε στην διάρκεια της θητείας του ο νυν Πρόεδρος, που ζήτησε τα τελευταία χρόνια από τις δημόσιες υπηρεσίες να μετατρέψουν το Προκόπης σε Προκόπιος και να υπάρχει πάντα το Α.Ε. πριν από το όνομά του. Η Αυτού Εξοχότης για όσους δεν το ‘‘έπιασαν’’».

Και η κατάληξη του άρθρου:

«Είναι αυτή η προσήλωση στο πρωτόκολλο και στους τύπους που -μεταξύ άλλων- δεν επέτρεψε στον κ. Παυλόπουλο να συνδεθεί με τον κόσμο».

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.