Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Προσωπικοί κωδικοί για όλους τους ορόφους στον Όμιλο Φιλιππάκη

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 

Απορίες υπήρξαν, κατ’ αρχάς, για το πώς πέρασαν οι κουκουλοφόροι στα γραφεία του Ομίλου Φιλιππάκη, εφόσον η πόρτα της εισόδου στο κτίριο της Ερατοσθένους είναι πάντα κλειστή (όπως ανέφερε στο χθεσινοβραδινό
ρεπορτάζ του το newsbreak.gr που ανήκει στο ευρύτερο σχήμα του Ομίλου). Πέρα από αυτό, όλοι οι εισερχόμενοι μπαίνουν από την κεντρική είσοδο με κωδικό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους αντιεξουσιαστές να πετύχουν στον στόχο τους. Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας (ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της εισβολής) δείχνει ότι οι κουκουλοφόροι πληκτρολογούν τον κωδικό ασφαλείας (φωτό), που είναι φυσικά άγνωστο πώς τον πληροφορήθηκαν, και μπαίνουν στο κτίριο.

Ωστόσο, και στη συνέχεια η άνοδος ως τον τρίτο όροφο, λογικά (και κανονικά!), δεν έπρεπε να ήταν εύκολη αφού η μετακίνηση και εντός κτιρίου από όροφο σε όροφο γίνεται με κωδικούς –φυσικά ατομικούς και προσωποποιημένους για κάθε εργαζόμενο. Δηλαδή με κωδικό μπαίνεις από τον δεύτερο στον τρίτο (ή αντίστροφα) και επίσης με κωδικό στον τέταρτο.

Οι όροφοι και τα τμήματα

Χωροταξικά, το κτίριο της Ερατοσθένους, στο Παγκράτι, στεγάζει τις εφημερίδες και της υπηρεσίες ως εξής:
Στον δεύτερο όροφο είναι το λογιστήριο και η διεύθυνση προσωπικού.
Στον τρίτο τα ατελιέ, η διόρθωση, η ύλη (όλων των εφημερίδων, με πρώτη μπαίνοντας εκείνη της Δημοκρατίας) και η Εστία.
Στον τέταρτο όροφο στεγάζονται η Δημοκρατία, Espresso και το ένθετο περιοδικό Κυνήγι.

Η ανάρτηση για τους κωδικούς

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο facebook αποκαλύπτει ότι στη διάθεση της Οργάνωσης υπάρχουν κωδικοί πολλών κτιρίων της Αθήνας. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Μην απορείτε πως κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Πώς τους γνωρίζουμε; Έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες. Και επιλέγουμε κάθε φορά με βάση τις συνθήκες που και πότε θα παρέμβει η ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:

Αναρωτιούνται στη Δημοκρατία για τη μη φύλαξή της: «Αδιαφορία ή σκοπιμότητα;»

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)