Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Επιβιώνεις με 200 €• ζεις την πενταμελή οικογένειά σου με 15 € τη μέρα...

«...ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ» – ΟΤΑΝ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ

Μπορείς να επιβιώσεις με 200 ευρώ τον μήνα; Μπορεί μια οικογένεια με τρία παιδιά να τρέφεται με 15 ευρώ ημερησίως; Μπορεί να ζήσει η μητέρα ενός υπουργού και μεγαλοπαράγοντα της οικονομικής ζωής με σύνταξη 500 ευρώ;
Δεν είναι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης που (επικαλούμενος σχετική μελέτη) λέει ότι ένας άνθρωπος επιβιώνει με διακόσια ευρώ τον μήνα. Πριν από περίπου 4,5 χρόνια, τον Ιούλιο του 2015 συγκεκριμένα, ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος, μιλώντας σε εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε αναίτια στην παρουσιάστρια Δέσποινα Αυγερίδου (της είπε να πάει να δουλέψει στα λιπάσματα, αφού έχει  σπουδάσει χημικός, ότι η δουλειά του ραδιοφωνικού παραγωγού είναι αντιπαραγωγική κ.ά.) και υποστήριξε ότι μπορεί να ζήσει την πενταμελή οικογένειά του με 15 ευρώ την ημέρα! «Εγώ μπορώ να ζήσω με ένα καπέλο στη μέση του δρόμου. Να δουλέψω σερβιτόρος» είπε –αλλά... ευτυχώς για την τέχνη δεν το έκανε.

Για την ιστορία να συμπληρώσουμε ότι αργότερα ζήτησε συγνώμη από τη ραδιοφωνική παραγωγό επειδή την πρόσβαλε χωρίς αυτός να είναι ο στόχος του, αλλά μερικούς μήνες μετά, παρέδωσε πάλι ένα μάθημα οικογενειακής οικονομίας: «Σίγουρα, μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μία ντομάτα, δεν είναι ανάγκη να τρώει αρνί κάθε μέρα», είπε!

Δυο χρόνια νωρίτερα, το 2013, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε ομολογήσει σε συνέντευξη του ότι γνωρίζει «τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ τον μήνα» επειδή: «Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου...Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό».

Επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε ζητήσει το 2012 από την κόρη του Νεφέλη, κάτοικο Αυστρίας, να συνεχίσει να ζει στο νοίκι γιατί εκείνος δεν ήθελε να βγάλει χρήματα στο εξωτερικό όσο διαρκούσε η κρίση.

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)