Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Ο Χατζηνικολάου το... πρότεινε και εκείνος παραιτήθηκε δυο μέρες μετά

ΣΚΛΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ – «ΑΝ Ο κ. ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ» – ΓΙΑ ΤΟΝ  ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: «ΠΑΝΤΩΣ ΑΘΩΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ»  –  ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Αντώνης Διαματάρης αποφάσισε τελικά να παραιτηθεί από υφυπουργός Εξωτερικών «με πόνο ψυχής», όπως αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του, κι έκανε αυτό που δύο μέρες πριν του το είχε... προτείνει
ο Νίκος Χατζηνικολάου, στην εκπομπή του στον Real fm, την Τρίτη. Στην ίδια εκπομπή ο Χατζηνικολάου είχε καταφερθεί με έντονο τρόπο κατά του Νίκου Γεωργιάδη, επειδή ζήτησε την παραγραφή του αδικήματός του.

«Αν ο κ. Διαματάρης ήταν καθαριστής θα είχε αποπεμφθεί ή θα είχε καταλήξει και στη Δικαιοσύνη, όπως η καθαρίστρια με το απολυτήριο Δημοτικού», είπε και ανέφερε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του περί παρεξήγησης γιατί τον συγκεκριμένο τίτλο σπουδών τον είχε επικαλεστεί ο τέως υφυπουργός και σε συνεντεύξεις του. «Έκανε σκληρό φάουλ» είπε. Ένα φάουλ «για κόκκινη και όχι για κίτρινη κάρτα».

«Ο κ. Διαμαντάρης σκεπτόμενους το καλό της κυβέρνησης στην οποία μετέχει», πρόσθεσε, «καλά θα κάνει να στείλει ο ίδιος την παραίτησή του στον πρωθυπουργό και να μην αναμείνει την επιστροφή του από το εξωτερικό. Να στείλει την παραίτησή του και να αποχωρήσει ησύχως. Δεν μπορεί τα θέματα αυτά να κρίνονται στη χώρα με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν δηλαδή είναι δικός μας ας γράφει ό,τι θέλει στο βιογραφικό, ας λέει ψέματα και ας τα μπαλώνουμε με δικαιολογίες. Και όταν είναι πολιτικός αντίπαλος να σηκώνουμε θόρυβο, να μιλάμε για την αριστεία και να καταγγέλλουμε».

«Με τη γίδα στην πλάτη»

Στην ίδια εκπομπή, της Τρίτης, αμέσως μετά τον Αντώνη Διαματάρη, ο Νίκος Χατζνικολάου παρέλαβε τον Νίκο Γεωργιάδη:

«Με τον νέο Ποινικό Κώδικα διάφοροι που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη καταφέρνουν τώρα να παύσει η δίωξή τους και ουσιαστικά να απαλλαγούν από τις ποινικές συνέπειες των πράξεών τους. Και αυτό γίνεται πολύ πιο βαρύ και πολύ πιο αχώνευτο για την ελληνική κοινωνία όταν αφορά πράξεις που έχουν μεγάλη απαξία, όπως για παράδειγμα η ασέλγεια σε ανηλίκους για την οποία κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε πρωτόδικα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Νίκος Γεωργιάδης. Ο οποίος τώρα αξιοποιώντας τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα έκανε αίτηση για να παραγραφεί ουσιαστικά η υπόθεση του».

«Επιδίωξε να κουκουλωθεί»

Σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο δικαστής με πόνο καρδιάς δέχτηκε την αίτηση παραγραφής αφού ήταν υποχρεωμένος από τον νέο Ποινικό Κώδικα γιατί «κάποιοι τον ψήφισαν ακόμα και για αδικήματα αυτής της απαξίας, στα οποία η κοινωνία θεωρεί ότι είναι εγκλήματα καθοσιώσεως, εντός εισαγωγικών».

«Για να είμαστε σαφείς, ο πρώην βουλευτής με την επιλογή του να επιδιώξει την παραγραφή με αίτησή του  στο δικαστήριο αποφάσισε ισόβια για τον εαυτό του να αποκλειστεί από τα πολιτικά πράγματα» είπε και πρόσθεσε: «Κάθε άλλος στη θέση του θα επεδίωκε να δικαστεί και να αποδοθεί λευκός στην κοινωνία. Εκείνος επεδίωξε την παραγραφή, δηλαδή να κουκουλωθεί η υπόθεση (…) Πάντως αθώος δεν είναι. Τον συνοδεύει η πρωτόδικη απόφαση και το γεγονός ότι απέφυγε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό αξιοποιώντας ένα πλεονέκτημα που κάποιος άλλος στη θέση του θα επεδίωκε όχι απλώς να μην ισχύσει, αλλά να βεβαιωθεί ότι θα γίνει η δίκη για να αποδείξει την αθωότητά του».

Οικονόμου και Πορτοσάλτε κατά Διαματάρη

Στην περίπτωση του κ. Διαματάρη ακούστηκαν και άλλα αιχμηρά σχόλια από «οικεία» μικρόφωνα. Λίγες ώρες πριν από την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι ο συμπαρουσιαστής της, ο Δημήτρη Οικονόμου, αναρωτήθηκε αν «ο ίδιος δεν αισθάνεται ότι με τέτοιες βολές που δέχεται η κυβέρνηση θα έπρεπε να τη διευκολύνει;» και ο σχολιαστής τής εκπομπής, ο Άρης Πορτοσάλτε, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλο πολιτικό κεφάλαιο υπερασπιζόμενη τον κ. Διαματάρη» και ότι ο υφυπουργός «θα έπρεπε ήδη να είχε παραδώσει την παραίτηση του».

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)