Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019

«Καθημερινή» για την ενίσχυση του Τύπου: «Έγιναν αλλαγές-ρουσφέτια»

Για μια ακόμα φορά η Καθημερινή χτυπά κυβερνητικές επιλογές στο πρωτοσέλιδο αρθρίδιό της και, επίσης, για μια ακόμα φορά αναφέρεται αρνητικά για τους χειρισμούς στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης
του Τύπου. Στο νέο σχολιασμό της κάνει λόγο για «κάποια κυβερνητικά στελέχη (που) θεωρούν ότι με "τακτοποιήσεις" που αφορούν ημέτερους μπορούν να ελέγχουν τα πάντα». Αναφερόμενη στην κρατική επιχορήγηση στις εφημερίδες γράφει ότι «έγιναν αλλαγές - ρουσφέτια στον νόμο προς όφελος όσων χρωστούν στο Δημόσιο και στους εργαζόμενους». Στο ίδιο σύντομο σχόλιό της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι «δικαστές δικαίως αγανάκτησαν και το έδειξαν εμπράκτως», λόγω της μεθόδευσης, όπως αναφέρει, «για την αδικαιολόγητη αύξηση των θέσεων των προέδρων εφετών».

Ολόκληρο το σχόλιο:
«Κάποια κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι με "τακτοποιήσεις" που αφορούν ημέτερους μπορούν να ελέγχουν τα πάντα. Κάνουν λάθος. Στη Δικαιοσύνη η μεθόδευση για την αδικαιολόγητη αύξηση των θέσεων των προέδρων εφετών έγινε μπούμερανγκ. Οι δικαστές δικαίως αγανάκτησαν και το έδειξαν εμπράκτως. Το ίδιο συνέβη και με την ενίσχυση του Τύπου. Έγιναν αλλαγές - ρουσφέτια στον νόμο προς όφελος όσων χρωστούν στο Δημόσιο και στους εργαζόμενους. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μικρό φιάσκο. Η εμπειρία έχει αποδείξει πως οι "τακτοποιήσεις" είναι φαινομενικά και βραχυπρόθεσμα βολικές, αλλά στο τέλος της ημέρας προκαλούν ζημιά».

Στην ίδια πρωτοσέλιση στήλη της, η Καθημερινή είχε αναφερθεί το περασμένο Σεπτέμβριο σε «επωαζόμενους ναρκισσισμούς», υπογραμμίζοντας ότι «Η πολιτική δεν είναι πασαρέλα. Είναι μαραθώνιος αξιοπιστίας».