Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Απολύσεις στη Live Sport

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (10:40 ΤΕΤΑΡΤΗΣ.) Δύο νέες απολύσεις έγιναν πάλι στη Live Sport, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας απολύθηκαν δύο δημοσιογράφοι, ένας από την ύλη και ένας από τη διόρθωση. Ο συντάκτης ύλης που απολύθηκε
ήταν από εκείνους που μετείχαν στο αρχικό στήσιμο της εφημερίδας και από τα βασικά στελέχη στον τομέα της ύλης. Σε προηγούμενες απολύσεις στη Live Sport περιλαμβανόταν και ένα κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος.
Τα οικονομικά της εφημερίδας μετά την πώλησή της από τις εκδόσεις Λάβδα-Βοβιατζίδη στον Όμιλο Φιλιππάκη είχαν ομαλοποιηθεί, η μισθοδοσία γινόταν κανονικά, ενώ αποπληρώνονταν με δόσεις οι οφειλές στο προσωπικό από εκκρεμότητες που υπήρχαν από το παρελθόν. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ομαλή. Υπάρχουν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία (όπως συμβαίνει και με τις άλλες εφημερίδες του Ομίλου), ενώ πρώτη προσπάθεια για περιστολή των εξόδων έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ζητήθηκε, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με εργαζόμενους, η μείωση μισθών.
Η κυκλοφορία της Live Sport δεν ανακοινώνεται, όπως συμβαίνει με όλα τα έντυπα του Ομίλου. Όταν διακόπηκε η αναφορά της στα δελτία κυκλοφορίας του πρακτορείου διαμονής ήταν συνήθως δεύτερη μετά την SpotDay και σπάνια βρισκόταν στην τρίτη θέση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή από μία άποψη θεωρούμε κάθε απόλυση «προσωπικό δεδομένο» (γιατί άπτεται της προσωπικότητας του εργαζόμενου) δεν δημοσιεύουμε χωρίς τη συναίνεσή τους τα ονόματα των απολυμένων -ούτε θεωρήσαμε αναγκαίο να τους τη ζητήσουμε. Η δημοσίευση των ονομάτων, εν προκειμένω, δεν θα πρόσθετε τίποτα στην ουσία της είδησης. 

** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 10:30 Τετάρτης: Στη Live Sport θεωρούν ότι υπάρχει μία μόνο απόλυση και αυτή χωρίς ουσιαστικές απώλειες για τον απολυόμενο, επειδή αποχωρεί από τη ενεργό υπηρεσία με την αποζημίωσή του και λίαν συντόμως να μην είναι οικονομικά μετέωρος. Τη δεύτερη περίπτωση δεν τη θεωρούν απόλυση αλλά αποχώρηση (με αποζημίωση, λογικά) γιατί ο συνάδελφος θέλει, λέει, να ασχοληθεί με άλλο επάγγελμα και προσφέρθηκε να είναι αυτός, και όχι άλλος συνάδελφος, που θα αποχωρήσει (αζημίως...) ώστε να ελαφρυνθεί το μισθολόγιο στον τομέα των αρμοδιοτήτων του, κάτι που, προφανώς, ήταν και προοπτική της εφημερίδας. Αυτά…