Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Ένα ρεπορτάζ για τον Μαρκεζίνη και δύο «ωραίες του θεάτρου»

Η 17η του Νοέμβρη έρχεται, οι μνήμες ανεβαίνουν στην επιφάνεια, η τελευταία φάση του καθεστώτος Παπαδόπουλου ζωντανεύει και ο πρωθυπουργός-μαριονέτα, ο Σπύρος Μαρκεζίνης, παρουσιάζεται σε ένα θέμα
του
pasatempo. wordpress.com που φρεσκάρει δημοσιογραφικά τη συνάντησή του, τέτοιες ημέρες του ’73, με δύο μεγάλες γυναικείες μορφές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ήταν η εποχή που οι θεατράνθρωποι του τόπου πίστεψαν ότι ήταν δυνατόν να λυθούν καυτά προβλήματα του κλάδου. Ανάμεσα στις κινήσεις τους ήταν η συνάντηση μιας μεγάλης επιτροπής κορυφαίων ηθοποιών με τον δοτό πρωθυπουργό της... εκδημοκρατισμένης χούντας. Πέρα από τις Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη στην επιτροπή μετείχαν ο Δημήτρης Μυράτ, ο Κώστας Μουσούρης, ο Κώστας Καζάκος, ο Νίκος Κούρκουλος και ο θεατρικός επιχειρηματίας Θεόδωρος Κρίτας.

Ρεπορτάζ της Απογευματινής, που ξεσκόνιζε τον «δοτό», ανέφερε τι ζήτησαν οι ηθοποιοί, αλλά ο τίτλος του θέματος ήταν άσχετος με τα προβλήματα: «Και ο κ. Μαρκεζίνης εφωτογραφήθη με τις ωραίες του Θεάτρου», έγραφε.

Στο μπλογκ Πασατέμπος, του Άγγελου Μενδρινού, υπάρχουν πολλά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία, σκαναρισμένα κείμενα του Τύπου της εποχής και η φωτογραφία του Μαρκεζίνη που χαμογελάει πλατιά, αντίθετα με τις «ωραίες του θεάτρου», που έχουν σκοτεινό ύφος!

** Δείτε εδώ τη φωτογραφία και το κείμενο με ρεπορτάζ και σχόλια.