Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

Η αλλαγή σελίδας της Νέας Σελίδας

ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η Νέα Σελίδα μετά τις εκλογές δεν άλλαξε απλώς σελίδα• άλλαξε κεφάλαιο, τόμο, βιβλιοθήκη! Προεκλογικά τα πρωτοσέλιδά της (θυμίζουμε παρακάτω μερικά) ήταν καυτά φιλοσυριζαϊκά και
ο Αλέξης Τσίπρας έπαιζε συχνά στους βασικούς τίτλους με μεγάλα γράμματα και με ενθουσιασμό παλιάς Αυριανής στα αντίστοιχα φιλοπασοκικά φύλλα. Βέβαια, τότε τα των Πρεσπών ήταν καλά καμωμένα για την κυριακάτικη συμπολιτευόμενη εφημερίδα. Αυτό δείχνουν τα πρωτοσέλιδα της 31ης ΜαρτίουΑπόβαση στα Σκόπια») και της 7ης Απριλίου. («Τα μεγάλα δώρα της Συμφωνίας των Πρεσπών».)
Αλλά στην έκδοση της Κυριακής που πέρασε (3 Νοεμβρίου), η Νέα Σελίδα κάνει λόγο στα περιεχόμενα του πρώτου θέματος για «δυσάρεστες συνέπειες από τις αστοχίες Τσίπρα και Κοτζιά στη συμφωνία με τα Σκόπια».

Βέβαια, η αλλαγή γραμμής –που στην περίπτωση της Νέας Σελίδας ήρθε και με την αλλαγή προσώπων στη δημοσιογραφική της στελέχωση– δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον Τύπο. Πάμπολλα τα παραδείγματα. Απλώς, η σκληρή πρώην γραμμή της Νέας Σελίδας κάνει αυτήν την αλλαγή να φαίνεται πάρα πολύ –βγάζει μάτι, πέρα από το ότι έγινε απότομα...

Μην ξεχνάμε ότι η προεκλογική πρόβλεψη Πρετεντέρη για κλείσιμο εφημερίδων μετά της εκλογές, περιελάμβανε τη Νέα Σελίδα. Δεν το ευχόμαστε•  φυσικά δεν το ευχόμαστε! Σημασία έχει να μη χαθεί κανένα Μέσο, όποια γραμμή και αν έχει και όποια θέση και αν αλλάζει. Αλλά μεγαλύτερη σημασία για να γίνει αυτό –να μην υπάρχουν απώλειες– είναι η συνέπεια• προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
'** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.