Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Το One… γκρεμίζει και αρχίζει

ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ - ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 

Το One πήγε στη κτίριο της λεωφόρου Συγγρού για να φύγει, αλλά θα μείνει! Στόχος ήταν να μετακινηθεί από εκεί για κάτι καλύτερο, αλλά τελικά φαίνεται πως προκρίνεται η λύση τής
σημερινής στέγης. Ανάμεσα σε διάφορες επιλογές είχε «παίξει» και η μεταστέγαση σε ένα κτίριο της Αθήνας, κοντά στο ιστορικό της κέντρο, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε.
Ως πολύ πιθανή, έως βέβαιη, «έπαιζε» η πιθανότητα να εκπέμψει το κανάλι της Alter Ego από τα υπερπλήρη στούντιο της Nova, αλλά και αυτή μένει πίσω προς το παρόν. Το πιθανότερο είναι να γίνονται εκεί, και μέχρι νεοτέρας, κάποιες εκπομπές του Σαββατοκύριακου.

Στο υπόγειο του κτιρίου της Συγγρού, όπου βρίσκεται και λειτουργεί το στούντιο από το οποίο τώρα εκπέμπει το κανάλι, αρχίζουν εργασίες επέκτασης του χώρου για τον τεχνικό εξοπλισμό: γκρεμίσματα, κτισίματα, νέα όργανα κ.λπ. Το σημερινό μοναδικό στούντιο αποδεικνύεται ανεπαρκές για την απολύτως ομαλή ροή του προγράμματος χωρίς προβλήματα. Από εκεί βγαίνουν οι ενημερωτικές εκπομπές –που αποτελούν ισχυρή βάση του προγράμματος– από εκεί και όλες οι άλλες. Έτσι, χρειάζεται να αλλάζει συχνά το μπαγκράουντ, που είναι σχετικά εύκολο με τα βίρτσουαλ, αλλά και το «τραπέζι» των παρουσιαστών που θέλει κάποιον χρόνο και είναι σχετικά δύσκολο. Και αυτό το «βάλε βγάλε» γίνεται αρκετές φορές την ημέρα...

Από το υπόγειο στο δεύτερο 

Με τα νέα έργα σχεδιάζεται το στήσιμο ενός, τουλάχιστον, ακόμα στούντιο που θα αποσυμφορήσει το κεντρικό. Ο χώρος για την επέκταση εξοικονομείται από τη μεταφορά των λίγων γραφείων για δημοσιογράφους που βρίσκονταν έως τώρα δίπλα στο στούντιο και τα οποία μετακινούνται στον δεύτερο όροφο όπου ήδη εργάζονται οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του καναλιού. Στον ίδιο όροφο στεγάζονται οι δημοσιογράφοι των Νέων και του Βήματος.

Το One θα εκπέμψει μέσω Digea από τις 11 Νοεμβρίου, οπότε θα κάνει και την επίσημη τηλεοπτική του πρεμιέρα, μετά από τη διαδικτυακή που έγινε στις αρχές Μαΐου. (Για τις πρώτες εντυπώσεις από το αρχικό πρόγραμμα του καναλιού, που έδωσε μια γεύση του πώς θα κινηθεί, είχε γράψει εδώ ο Harddog). Έτσι, αυτές τις ημέρες στο κτίριο της Συγγρού η κινητικότητα ενόψει πρεμιέρας είναι πυρετώδης, η στελέχωση με προσλήψεις της τελευταίας στιγμής (ακόμα και σε επιτελική θέση) συνεχίζονται και η Δώρα Αναγνωστοπούλου (δεύτερη φωτό) ενημερώνεται, μπαίνει στο κλίμα της νέας της δουλειάς και παίρνει θέση για το κεντρικό δελτίο, που προς το παρόν συνεχίζεται ως έχει, και εκείνη θα εμφανιστεί στην επίσημη πρώτη της 11ης Νοεμβρίου, οπότε θα γίνει το καθοριστικό βήμα της ευρύτερης γνωριμίας με το κοινό.