Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Πώς η Ιστορία αφηνιάζει και τρελαίνεται

Άνθρωποι εξολοθρεύονται, οικογένειες διαλύονται, χωριά καταστρέφονται, παιδιά σκοτώνονται και όλο αυτό –που είναι πραγματικός, αιματηρός πόλεμος και όχι παιχνίδι– ο Τραμπ το παρομοιάζει με «καυγά παιδιών σε μια αυλή». Πρέπει, λέει, να τα αφήσεις
να τσακωθούν για λίγο και ύστερα να τα χωρίσεις. Αλλά σε κάθε λεπτό που περνάει ώσπου να κάνεις κάτι, χάνονται ψυχές, εκτυλίσσονται τραγωδίες, γκρεμίζονται σπίτια.

Και την ίδια ώρα (οπότε ο μεγάλος παρακολουθεί και μεροληπτεί απροκάλυπτα υπέρ του ενός «παιδιού», του πολεμοχαρούς) στην ΞΕΝΗ αυλή τού καυγά, δυο ΞΕΝΟΙ –Ερντογάν, Τραμπ– παίρνουν αποφάσεις για την αυλή: ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, πού θα πάνε, ποιοι θα έρθουν, ποιοι θα ζήσουν, πώς θα διαμορφωθεί η «ζώνη ασφαλείας» που ποτίζεται καθημερινά με αίμα. Καθορίζουν οι δυο τους, Τούρκοι και Αμερικανοί, τι θα γίνει στη ΓΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

Κάτι τέτοιες ημέρες, με κάτι τέτοιους πρωταγωνιστές, η Ιστορία αφηνιάζει και τρελαίνεται·. για το πώς θα τα γράψει, πώς θα τα περιγράψει, πώς θα τα εξηγήσει. Και, βέβαια, για το πώς θα παρουσιάσει κατανοητά τους παρανοϊκούς που διαμορφώνουν τον Κόσμο και αυτήν την ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Κάπως έτσι θα τα έγραφε ο Μυριβήλης για την παράνοια στη Συρία

** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.