Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Τα παιδάκια που σκοτώνει το Αιγαίο

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ

Το Αιγαίο είναι θάλασσα που ενώνει, χωρίζει και σκοτώνει. Η θάλασσα που πνίγει κατατρεγμένους –μεγάλους και παιδιά. Μετά από τον Αϊλάν, μετά από τα δυο παιδιά του ζεύγους των Τούρκων δικαστών που τα πήρε το κύμα από τα χέρια τους, μετά από το αγοράκι που συνέθλιψε το φορτηγό μέσα στο χαρτόκουτο-παιχνίδι
(θύμα και αυτό του διάπλου του Αιγαίου), μετά από τα εκατοντάδες ασυνόδευτα, διαβάσαμε το πρωί της Τετάρτης για ένα ακόμα παιδί –ένα τρίχρονο μανάρι– που έχασε τη ζωή του όταν συγκρούστηκε σκάφος που διαπεραίωνε μετανάστες από την Τουρκία στην Κω. Αυτή η τραγωδία, της μετακίνησης ανέστιων σε μια καλύτερη ζωή (που τελικά ΔΕΝ αποδεικνύεται καλύτερη) είναι σίριαλ που έχει σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς –αυτούς που εξασφαλίζουν συνεχώς νέες στρατιές κομπάρσων.

Κοιτάμε τα κανόνια των Τούρκων που μπήκαν στη Συρία· τις δαγκωματιές που απειλεί ο Τραμπ και μετά γίνονται φιλάκια· τους κοινούς περιπάτους που ετοιμάζουν Ερντογάν με Πούτιν στα κατεχόμενα της Συρίας (κοινές περιπολίες τις λένε) και βλέπουμε ποιοι είναι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του σίριαλ της τραγωδίας. Και ποιοι δημιουργούν, αενάως, τους νέους κομπάρσους-θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1)Ένα δράμα, μια μάνα, μια απειλή, ένας διεθνής δολοφόνος και εμείς 
2) Πώς η Ιστορία αφηνιάζει και τρελαίνεται
3) Κάπως έτσι θα τα έγραφε ο Μυριβήλης για την παράνοια στη Συρία