Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

«Σύνηθες», αλλά τραγικό, κύριε δικηγόρε

Στο εορταστικό τριήμερο δόθηκαν 218 κλήσεις σε οδηγούς αυτοκινήτων που είχαν πιει πάνω από το όριο. Φανταστείτε ποιο είναι το ποσοστό των πιωμένων στο σύνολο των οδηγών που κυκλοφόρησαν από το Σάββατο έως και τη
Δευτέρα και δεν ελέγχθηκαν. Αμετανόητοι! Απροσάρμοστοι! Ανεπίδεκτοι! Κανένα παράδειγμα δεν τους συνετίζει. ΑΥΤΟΙ τρέχουν, ΑΥΤΟΙ μιλούν στο κινητό οδηγώντας, ΑΥΤΟΙ παραβιάζουν τον κώδικα, ΑΥΤΟΙ κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις, ΑΥΤΟΙ πίνουν, όμως οι ΑΛΛΟΙ θα γίνουν θύτες ή θύματα, για ΑΛΛΟΥΣ υπάρχουν οι εντατικές, οι ΑΛΛΟΙ παθαίνουν και πεθαίνουν. Όλα συμβαίνουν στους άλλους, όχι σε εμάς –έτσι νομίζουν/νομίζουμε και κάνουμε ό,τι δεν πρέπει.

Με αυτήν την αρρωστημένη νοοτροπία κάθε εορταστικό τριήμερο αποτελεί χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων. Στο τελευταίο που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η Ελλάδα μέτρησε τους νεκρούς της σε καιρό ειρήνης: 13 στο σύνολο της χώρας στα τρία 24ωρα. Ανάμεσά τους και ένας στην Κρήτη όπου από τις αρχές του '19 , ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους έφτασε στους 54.

Κατά τα άλλα, υπάρχει δικηγόρος που υπερασπιζόμενος τον πελάτη του για το θανατηφόρο που προκάλεσε, δήλωσε δημόσια ότι αυτός, ο θύτης, «ήπιε λίγο παραπάνω, αλλά...» και ότι είναι «σύνηθες για τα νέα παιδιά να υπάρχει οινόπνευμα στο αίμα».

Από αυτά τα νέα ή τα λιγότερο νέα παιδιά, και τους μεγάλους, έπιασε η τσιμπίδα 218. Πολλοί λίγοι για να συνετιστεί τούτη η ατίθαση φυλή. Και πού μικρός ο απολογισμός για να τους συγκινήσει.