Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Αποστειρωμένος Αρκάς

Πάει καιρός που ο «πολιτικός Αρκάς» παραχώρησε ολότελα στον «κλασικό Αρκά» τον χώρο που καταλάμβανε. Μετά τις εκλογές είχε για ένα διάστημα μερικά σκίτσα που συνέχιζαν το πολιτικό σχόλιο, αλλά με δυσδιάκριτο κομματικό στόχο –μπορούσες να το ερμηνεύσεις και αντικυβερνητικό, υπό προϋποθέσεις, αλλά ήταν
δυνατό να το τοποθετήσεις και γενικά κατά της πολιτικής. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν το προ εκλογών στοχευμένο χιούμορ, που είχε κορυφωθεί στις ημέρες λίγο πριν λίγο μετά τις κάλπες, με σκίτσα σαν και αυτά (εδώ). Ψάχνοντας στη σελίδα του Αρκά στο fb, τα τελευταία πολιτικά σκίτσα τα βρίσκεις στις 5 Οκτωβρίου και είναι τα δύο πρώτα, από τα πέντε, που εικονογραφούν αυτό θέμα του Harddog. Και αυτά, βέβαια, στεχεύουν γενικά κατά τις πολιτικής και των πολιτικών με απαξιωτικά σχόλια και όχι κατά κόμματος ή πολιτικής τακτικής. Εκτός, βέβαια, αν θεωρηθεί ότι έχει εύγλωττο πολιτικό μήνυμα αυτό που ανέβηκε το Σάββατο με το σχόλιο «Την Κυριακή μην ξεχάσετε να βάλετε τα ρολόγια σας εξήντα χρόνια πίσω» (τρίτη εικόνα).

Η συνήθης απολιτική θεματολογία τού Αρκά στη σελίδα του περιλαμβάνει «αποστειρωμένα» από πολιτική άποψη θέματα, όπως τον φυλακισμένο και τη μοιχαλίδα γυναίκα του, το ζευγάρι των ηλικιωμένων (τέταρτο σκίτσο), τις ημέρες (την επηρμένη Κυριακή, την αντιπαθητική Δευτέρα κ.λπ.) και άλλα γνωστά θέματα τού Αρκά, με τη μεγαλύτερη παρουσία να έχει η σειρά με τη φεμινίστρια «πολιτικοποιημένη» Ρόζα και την παρέα της, την ξανθιά Τζένη και τον κοντό και μύωπα Τόλη (πέμπτη εικόνα). Φαίνεται πως η σειρά αυτή αρέσει πολύ, αν κρίνουμε από λάικ, τα οποία σε μια περίπτωση ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες, ενώ σε άλλο σκίτσο της σειράς υπάρχουν πάνω από 1.600 κοινοποιήσεις! Το κοινό έχει τα γούστα του...** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.