Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Μου αρέσουν να λέω, να ακούω...

Μου αρέσει να ακούω όμορφα λόγια.
Μου αρέσει να ακούω όμορφα λόγια για μένα. Για μένα από άλλους, από τρίτους. Μου αρέσει να ακούω όμορφα λόγια και για τους άλλους και για τους τρίτους. Από τους άλλους για άλλους.
Μου αρέσει οι άνθρωποι να περιγράφουν άλλους ανθρώπους με όμορφες λέξεις. Θετικά επίθετα. Αστείες ιστορίες, παλιές ευχάριστες συνεργασίες.
Μου αρέσουν οι άνθρωποι που προτείνουν άλλους ανθρώπους για συνεργασία. Να βοηθούν γιατί απλά τους ήρθε να το κάνουν. Επιλέγουν να βοηθούν. Να μη γυρνούν την πλάτη. Και στο ευχάριστο να βοηθούν. Στα καλά του καθουμένου να βοηθούν. Να βοη-θούν. Μου αρέσει η λέξη αλληλεγγύη. Παρόλο που κάπως φοβάμαι να τη χρησιμοποιώ τακτικά. Μου αρέσει να βοηθάω και μου αρέσει εξίσου να με βοηθούν! Μου αρέσει όταν με βοηθούν λίγο πριν χρειαστεί να φωνάξω «βοήθεια». Μου αρέσει τόσο πολύ αυτό. Το απολαμβάνω το ίδιο! Το απολαμβάνουν κι άλλοι άνθρωποι, εκεί έξω, και μου αρέσει αυτό! Με παρηγορεί αυτό. Ενώ έξω χαλάει ο κόσμος. Έξω χαλάει ο κόσμος. Μου αρέσει όταν δεν ανοίγουμε τα στόματά μας μόνο για να μεταφέρουμε μια θλιβερή πληροφορία ή μια κακή κριτική. Μου αρέσει όταν με ρωτούν για κάποιον και πρέπει κάτι οπωσδήποτε να πω, αν πρέπει να πω κάτι για αυτόν, αντί να κρατήσω το στόμα μου κλειστό, που πολύ καλύτερα θα ήταν, αν χρειάζεται να πω κάτι για κάποιον, μου αρέσει να επιλέγω να πω κάτι καλό. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ όμορφες λέξεις. Να ακούω όμορφα λόγια. Λόγια χωρίς «αλλά». Θαρρώ πως ξέρω να ξεχωρίζω τα ψεύτικα. Δε μιλώ γι’ αυτά. Μιλώ για τα δύσκολα ειπωμένα όμορφα λόγια. Όχι γι’αυτά που κάνουν την ανάσα να βρωμάει, τα έπεα πτερόεντα. Όχι. Μιλώ για αυτά που ενώ έξω χαλάει ο κόσμος, με κάνουν να ξεχνώ. Ξεχνάω για λίγο πως έξω χαλάει ο κόσμος. Λίγο. Μου αρέσει αυτό.

Έλια Βεργαναλάκη
(Η Έλια είναι ηθοποιός. Το κείμενό της δημοσιεύτηκε στο fb και αναδημοσιεύεται από το δικό μας μπλογκ με την άδειά της.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Το παράπονο και ο θυμός (;) μιας ηθοποιού (Έλια Βεργανελάκη)

** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.