Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Το μπούλινγκ των Αρβύλων

Το χάχανο του Αντώνη Κανάκη και της παρέας του τους βγήκε ξινό στην περίπτωση ενός ανθρώπου που έπεσε στα κοφτερά δόντια του γέλιου τους –του χαχανητού τους, για την ακρίβεια– και τον λιάνισαν. Τι βρήκαν να
σατιρίσουν; Τη χροιά της φωνής του! Η οποία χροιά, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, «παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα». Αλλά ο Κανάκης και οι «συνεργοί» του στα επαναλαμβανόμενα (επί χρόνια) αστεία τους για να εκβιάσουν το γέλιο, δεν δίστασαν να τον τσαλακώσουν με χιούμορ (χιούμορ;) που φτάνει στα όρια του μπούλινγκ. Τόσο, που όπως κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη (γιατί έγινε δίκη!) η κόρη του ανθρώπου «έκανε δέκα μέρες να πάει στο σχολείο και δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος τού πατέρα της».

Ο θιγόμενος προσπάθησε με εξώδικα να πετύχει επανόρθωση από τους παρουσιαστές τού Ράδιο Αρβύλα, αλλά εκείνοι –με το μεγαλείο της έπαρσης των ανθρώπων που γελάνε σε βάρος άλλων, βέβαιοι για το υψηλό επίπεδο της εξυπνάδας τους– αρνήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή, δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης»! Κατά τα άλλα, όλοι ρητορεύουμε κατά του μπούλινγκ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, παντού,  αλλά θριαμβεύει το μπούλινγκ της σάτιρας, εν προκειμένω και των Ραδιο-Αρβύλων, για σωματικά χαρακτηριστικά ή ανθρώπινες αδυναμίες, Και αυτό δεν αφορά μόνο τους Αρβύλες αλλά και άλλους «χιουμορίστες». Για την ιστορία, όπως τη διαβάσαμε στο Έθνος και στους Zoornalistas, ο Κανάκης και η εκπομπή του καλούνται να πληρώσουν στον άνθρωπο που χλευάστηκε αποζημίωση εκατό χιλιάδων ευρώ. Γι αυτό μιλάμε για ξινά γέλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Οι Αρβύλες μεγέθυναν τη φωνή τού Χίου

** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.