Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ο Πάνος ξαναχτύπησε σε πρωτοσέλιδο

Για μια ακόμα φορά το πρωτοσέλιδο σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι κάνει κριτική που ματώνει τις συνειδήσεις για την υποκρισία, την αναλγησία και τον στρουθοκαμηλισμό γύρω από το νέο έγκλημα που συντελείται στη
Συρία από τους Τούρκους, υπό τη ανοχή –αν όχι την προτροπή– των ισχυρών. Η στρουθοκάμηλος που δεν βρίσκει άμμο/χώμα για να χώσει το κεφάλι της επειδή ο χώρος έχει γεμίσει από τάφους, είναι ένα ακόμα καταπληκτικό σχόλιο του στρατευμένου σκιτσογράφου. Αποτελεί, πάλι, μαχαιριά στις συνειδήσεις των ισχυρών, αλλά και όλων ημών και υμών που εκφράζουμε την οργή μας από τα σόσιαλ και εξαντλούμε τη μαχητικότητά μας με αναρτήσεις στο fb.

Γιατί, όπως έγραψε ο φίλη μας η Ντόρα (και δημοσίευσε εδώ ο Harddog) πλάι «σε τραγούδια και φωτογραφίες με θάλασσες και χαριτωμένα ζωάκια και έξυπνες ρήσεις, ξαναδημοσιεύω νεκρά παιδιά, πεινασμένους και πρόσφυγες», νομίζοντας έτσι ότι «συνεισφέρω στην καταπολέμηση της αδικίας (μέσω του fb)». Λιγότερο θα σταθούμε στο ότι το σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη είναι ευφυές (όπως και εκείνο της περασμένης εβδομάδας) και περισσότερο στο ότι πονάει και πληγώνει εκείνους που δεν έχουν μεταλλάξει τη συνείδησή τους σε ένα χοντρόπετσο, παχύδερμο ζώο με νεκρωμένο τον μηχανισμό που μεταδίδει τον πόνο στον εγκέφαλο. Δηλαδή, τον πόνο που προκαλεί ένα ακόμα σκίτσο-στιλέτο του Ζάχαρη.

** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.