Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

«Μη χρησιμοποιήσεις τον τίτλο του Αποδυτηριάκια, θα πάμε στα δικαστήρια»

«-ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΗ» «-ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗ»

Ο ΧΑΡΗΣ ΞΥΔΗΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ GOAL

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να παντρέψει ακόμη και Μητροπολίτη, αυτός είναι ο Βασίλης Βέργης! Συνάδελφος, αδελφός, δημοσιογραφάρα αλλά και αφόρητα φορτικός και ανυπόφορος. Μου έχει κάνει πολλά, αλλά θυμάμαι μόνο τα
καλά, γιατί εκτός των άλλων ήταν ΦΙΛΟΣ μου ο πατέρας του Θανάσης. Οταν είμασταν στα ντουζένια του Goal αρχίζει το ...ψαλτήρι : «Αφεντικό να πάρουμε τον Καίσαρη». Ξεκίνησε η κουβέντα. Έρχεται, γιατί να έρθει, ο Καίσαρης ανήκει στη σχολή του Φίλαθλου, έχουμε μεγάλες διαφορές, θα μας πάει φυλακή με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, θα τον αποδεχθούν οι αναγνώστες μας και άλλα τόσα ερωτήματα.
Διαπραγματεύτηκα με εκατοντάδες συναδέλφους. Ο Καίσαρης ήταν ο μόνος που ήξερε τι ήθελε, πόσα, πώς, πού, γιατί. Συμφωνήσαμε σε δύο λεπτά. Το μόνο που τον παρακάλεσα ήταν να αποφύγει τα ...βρωμόλογα. Κράτησε την υπόσχεσή του δύο μέρες, την τρίτη ο τίτλος ήταν χαρακτηριστικός : «Χαρά, μ...ί, γαρύφαλλο»! Δεν ασχολήθηκα ξανά μαζί του.

Πριν ξεκινήσει να γράφει ο Καίσαρης στο Goal, τηλεφωνεί ο Καραγιαννίδης και προειδοποιεί : «Μη χρησιμοποιήσεις τον τίτλο του Αποδυτηριάκια, θα πάμε στα δικαστήρια». Τελικά η σελίδα απέκτησε τίτλο «Πίσω από τα αποδυτήρια» και όλοι ήξεραν ποιος γράφει και ότι τελικά αυτός ήταν ο Αποδυτηριάκιας.

Ο Καίσαρης συνέχισε να ζωγραφίζει. Αιρετικός, αποκαλυπτικός,φλεγματικός, δωρικός,κυνικός αλλά και ευαίσθητος και ανεπανάληπτος.

«Ηταν μια μεγάλη στιγμή για εκείνον όταν ήρθε στο Goal» μου αποκάλυψε ο γιος του Θέμης, γιατί έφτιαξε ένα καινούργιο προϊόν, δίχως να εκχωρήσει τίποτα από τα πιστεύω του.
Αυτός ήταν ο Καίσαρης.

Σε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και στην ...καθιερωμένη βόλτα στον Βόσπορο, όταν έφεραν μία... χυμώδη χανούμισσα, ο Καίσαρης ήταν ο μόνος που χωρίς αναστολές, έβγαλε πενηντάρικο και το έσπρωξε στο βάθος του σουτιέν προκαλώντας πανικό.

Ηταν μια σχολή δημοσιογραφίας μόνος του. Άλλωστε πολλοί συνάδελφοι κατέγραψαν και ανέδειξαν την προσωπικότητα του ανδρός καλύτερα από εμάς τους όψιμους -και τυχερούς - συνεργάτες του.

Αμφιβάλλω όμως αν αυτός ο έξυπνος άνθρωπος να μην ήξερε για την αρρώστια του. Απλώς νομίζω ότι επέλεξε να φύγει έτσι γρήγορα, αθόρυβα κι απλά. Γι΄αυτό και απαγόρευσε στον Θέμη να δημοσιοποιήσει την κατάστασή του με επισκέψεις και τα σχετικά για να τον θυμόμαστε έτσι όπως ήταν μ΄αυτό το μακάριο ύφος και το σαρδόνιο μισοχαμόγελο.
Χαίρε λοιπόν Κώστα, ωραίε τύπε και άξιε συνάδελφε!

ΥΣΤ. Βασίλη είμαι υπόχρεος που επέμενες για τον Κώστα!!!

( O Χάρης Ξύδης, o διευθυντής που έφτιαξε δυο ιδιαίτερα επιτυχημένες αθλητικές εφημερίδες, το Sportime και την Goal News, θυμάται στο fb τη συνεργασία του με τον Κώστα Καίσαρη.)

** Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ, αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να κάνετε like.