Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Πίθηκοι!

Ο Δαρβίνος είχε δίκιο. Ο μακρινός πρόγονος του ανθρώπου ήταν ο πίθηκος. Κάποιοι από αυτούς εξελίχτηκαν κι έγιναν άνθρωποι. Κάποιοι άλλοι παρέμειναν πίθηκοι και η
δυστυχέστερη μορφή είναι αυτοί που πήραν εξωτερικά χαρακτηριστικά ανθρώπου, αλλά το μυαλό τους έγινε μικρότερο κι απ’ αυτό των πιθήκων. Αν προσθέσουμε τώρα και το κόμπλεξ ότι δεν έγιναν άνθρωποι, ούτε παρέμειναν πίθηκοι, έχουμε μπροστά μας τον πραγματικό ρατσιστή.
Αν ακούσει κανείς τους πιθήκους αυτούς να αποδοκιμάζουν τους μαύρους ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας θα διαπιστώσει ότι η ομιλία τους είναι όντως…. πιθηκίσια. Όταν μαύρος Αγγλος ποδοσφαιριστής έπαιρνε τη μπάλα αυτοί φώναζαν.
Εδώ δημιουργήθηκε παρεξήγηση. Οι Αγγλοι νόμιζαν ότι οι πίθηκοι με την ανθρώπινη μορφή αποδοκίμαζαν τους μαύρους ποδοσφαιριστές τους. Λάθος. Ήταν πίθηκοι με ανθρώπινο πρόσωπο και τίποτε παραπάνω που φώναζαν για το μεγαλείο της Βουλγαρίας (...)

** Απόσπασμα από άρθρο του Άγγελου Μενδρινού στο pasatempo.wordpress.cm. Τίτλος του «Πίθηκοι από τη Βουλγαρία». Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.