Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

1) Fake, 2) Καρά-fake, 3) Fake του θανατά!

Έχουμε λοιπόν και λέμε…
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε τα όπλα της Τουρκίας για τον πόλεμο κατά των Κούρδων! FAKE!!!
Ο Τραμπ είπε τον Πρόεδρο της Ιταλίας… Μοτσαρέλα και αναφέρθηκε στη
συμμαχία των ΗΠΑ με την Αρχαία Ρώμη! ΚΑΡΑ-FAKE!!!
Ουδέποτε συνέβη το πρώτο, ουδέποτε και το δεύτερο! Στην πρώτη περίπτωση κάποιο ψευτοσάιτ ξέθαψε μία παλαιότερη δήλωση του Βαρθολομαίου, μάλλον σε μια εκδήλωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ο Βαρθολομαίος είναι Τούρκος υπήκοος, γιατί το ξεχνάμε διαρκώς αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω…) και την εμφάνισε πάλι και αμέσως έσπευσαν τα άλλα μεγαλοσάιτ (δημοσιογραφικά υποτίθεται) να το αναπαράγουν σαν τωρινό, χωρίς να ελέγξουν το στοιχειώδες, δηλαδή αν ισχύει, πότε ειπώθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες… Δημοσιογραφία του κώλου που περηφανεύονται κιόλας!!!

Στη δεύτερη περίπτωση, τρέχα γύρευε πώς προέκυψε όλο αυτό… Μάλλον το πόσταρε ένας Αμερικανός στο τουίτερ για πλάκα, το συνόδευε και από μια φωτογραφία μιας έκπληκτης κυρίας, που την ανέφερε ως «μεταφράστρια του Λευκού Οίκου» και σε χρόνο μηδέν είχε γίνει ανάρπαστο και έκανε το γύρο του κόσμου!
https://www.liberation.fr/…/non-donald-trump-n-a-pas-appele…
Και βέβαια και τα εδώ «ενημερωτικά» σάιτ, τύπου «Πρώτο Θέμα» και «In.gr» και όλος αυτός ο συρφετός, επίσης το ανέδειξαν, επίσης χωρίς να ελέγξουν τα βασικά ως όφειλαν αν θέλουν να λέγονται ενημερωτικά! Άλλωστε για πολλοστή φορά αναδεικνύουν μία fake «είδηση»!

Και ο Σκλαβενίτης που έβγαλε από τα ράφια του τα τουρκικά προϊόντα, FAKE του θανατά! (Γιατί να τα έβγαζε, αλήθεια;). Κάποιος το έκανε κολάζ και το μόστραρε στον τοίχο του, το πήραν αμέσως οι περισσότεροι και το μόστραραν στον δικό τους ως πραγματικότητα!

Το έχω ξαναγράψει… Όσοι έχετε καταλήξει στην ευκολία του να «ενημερώνεστε» από τα social media, έχετε εγκαταλείψει τον εαυτό σας στην ψευτιά και πορεύεστε πλέον με ένα σωρό fake ειδήσεις, που στο μυαλό σας έχουν καταχωρηθεί ως αλήθειες, ενώ στην πραγματικότητα είστε στο αλλού γι’ αλλού και μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Προσθέστε και τη μανία μας να θέλουμε αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, να επιδεικνύουμε ό,τι νιώθουμε πως «δικαιώνει» τις απόψεις μας και έχουμε το συναρπαστικό κοκτέιλ της social βλακείας!

Δημήτρης Βασιλόπουλος
(Από το fb)