Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Δελλατόλας (με Χατζηνικολάου): «Το Real Group περνάει δύσκολες μέρες»

ΑΛΛΑ «ΤΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ» – ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ – ΤΟ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΔΕΝΔΙΑ: «ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ»

Η Αντώνης Δελλατόλας εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο ως παρουσιαστής κι όχι ως φιλοξενούμενος, από την εποχή του 902. Το πρωί της Δευτέρας άρχισε την τακτική καθημερινή συνεργασία του με τον Real fm
(όπου για χρόνια ήταν φιλοξενούμενος κάθε Πέμπτη) και συμπαρουσιάζει τη δεύτερη ώρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, δηλαδή μετά από τις 11 το πρωί. Στην αρχική εμφάνισή του μίλησε, χωρίς «να τον φέρει η κουβέντα» αλλά έτσι, δίχως προφανή λόγο –και πιθανόν με τη συναίνεση του Χατζηνικολάου–, για την προβληματική οικονομική κατάσταση του Ομίλου, αλλά μαζί εκδήλωσε και την αισιοδοξία του. Αναφέρθηκε, χωρίς να τα κατονομάσει, σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης που «τα βολεύουν καλύτερα, όπως συνέβαινε όλες τις εποχές», και υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας του Real, λέγοντας στον Νίκο Χατζηνικολάου: «...αν κάποιος έχει αντίρρηση να μας πει από πού τα παίρνεις». Αναφέρθηκε στην πολυφωνία του σταθμού, χαρακτηρίζοντας τον Χατζηνικολάου «πιο σταθερό και πιο συντηρητικό» από εκείνον, κάτι το οποίο δεν αντέκρουσε ο συμπαρουσιαστής του, ο οποίος ανέφερε: «Είμαι, δεν το κρύβω», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Δελλατόλας είπε:
«Νομίζω ότι θα πάμε καλά. Είναι δύσκολη η χρονική συγκυρία. Το Real Group περνάει δύσκολες μέρες οικονομικά, όπως όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Κάποιοι τα βολεύουν καλύτερα, όπως συνέβαινε όλες τις εποχές, και κάποιοι τα βολεύουν μόνο με την εμπορική πολιτική τους. Ο σταθμός αυτός είναι ανάμεσά τους. Αν κάποιος έχει αντίρρηση να μας πει από πού τα παίρνεις –που δεν τα παίρνεις (σημ.: απευθυνόταν στον Χατζηνικολάου). Προσδοκούμε την ανάπτυξη κι εμείς, του χώρου μας, για να ανοίξει η αγορά, να ανοίξει η διαφήμιση που έχει πέσει πάρα πολύ. Νομίζω ότι ο Real, κι άλλα ραδιόφωνα –δεν είναι το μοναδικό, αλλά είναι μέσα στις πρώτες επιλογές– μπορεί να ακούσει όλες τις απόψεις: εμένα που είμαι λίγο "αλλιώς", εσένα που είσαι πιο σταθερός και πιο συντηρητικός, με την καλή έννοια. Και αυτό, με άλλα νέα παιδιά που έχουν έρθει εδώ, δίνει μια δυναμική στο ραδιόφωνο που τη χρειάζεται ο ακροατής».

Τα αστεία με το Δένδια

Ένας από τους φιλοξενούμενους στην εκπομπή της Δευτέρας ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αφού χαιρέτησε τους δύο παρουσιαστές, είπε εννοώντας τον Δελλατόλα:
«Πονηρές παρέες κάνετε κύριε Χατζηνικολάου, το έχω πει επανειλημμένως».
Ο Αντώνης Δελλατόλας ανταποκρίθηκε στο πείραγμα, με πείραγμα: «Κύριε υπουργέ, ήμουν στην Τήνο αυτό το Σαββατοκύριακο και είπα να μην έρθω, γιατί με τέτοια φόρα που έχει πάρει η ανάπτυξη το δίμηνο που είστε (σημ.: εξουσία), είπα να συνεχίσω λίγο. Αλλά σκέφτηκα, κάτσε να γυρίσω για να είμαστε και σίγουροι».
Και ο Δένδιας: «Ελπίζω να λάβετε την ευλογία της Παναγίας, κύριε Δελλατόλα, να σας βοηθήσει και στις ερωτήσεις σας».