Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Η λογική της Nova και το VAR

Η χώρα μας έχει μια… τάση, η αλήθεια είναι, στις παγκόσμιες πρωτοτυπίες. Πατέντες. Η άφιξη του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτέλεσε άλλη μια αφορμή.
Μετά τα πλάνα από του… διαόλου τη μάνα την 1η αγωνιστική, στην περίφημη φάση του Μπαράλες στο Καραΐσκάκη και τα οποία μπέρδεψαν τον τηλεθεατές, η κατάσταση πήγε στο άλλο
άκρο: καθόλου replay!
Οχι για τον διαιτητή, που προφανώς είχε ενημέρωση από τους ανθρώπους του VAR και ιδία άποψη, αλλά για τα τηλεοπτικά πλάνα της Nova. Η συνδρομητική στο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, στο ΟΑΚΑ, επέλεξε να μη μεταδώσει το replay των επίμαχων φάσεων και έδειχνε διαρκώς τον «άρχοντα» του αγώνα – και την αμηχανία του.
ΟΚ, στην Κάντζα έχουν μια δικής της λογική για τον αθλητισμό που πολλές φορές ξενίζει, επί παραδείγματι αλλάζει το πλάνο όταν γίνονται επεισόδια σε ένα γήπεδο, κάτι που αποτελεί βεβαίως διεθνή πρακτική. Αλλά δεν αποτελεί και διεθνή πρακτική να μην… θυσιάζεται ο τηλεθεατής υπέρ της προστασίας του ποδοσφαιρικού κανονισμού, βλέπει τη φάση κανονικά και κρίνει; (...)

** Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου του Νίκου Μποζιονέλου που δημοσιεύεται στο digitaltvinfo.gr με τίτλο «Ελληνική πατέντα και… στον VAR»