Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία «δημοκρατίας»: «Εμείς περισσέψαμε στη συνέντευξη στη ΔΕΘ»

Είναι και παράπονο, είναι και διαμαρτυρία (χωρίς υψηλούς τόνους), είναι και τοποθέτηση. Ο λόγος για τη  Δημοκρατία του Ομίλου Φιλιππάκη (ή «δημοκρατία» όπως αναγράφεται στο λογότυπο και επαναλαμβάνεται στα άρθρα της) στην οποία «δεν δόθηκε η ευκαιρία να θέσει ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη» στη διάρκεια
της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Σε άρθρο της εφημερίδας –που αρχίζει από την πρώτη σελίδα και γίνεται γύρισμα στην εντέκατη , σημειώνεται ότι ως έκδοση «είναι κυρίαρχη σε απήχηση και επιρροή στην παράταξη -όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί, άλλωστε-», και ερμηνεύει τον αποκλεισμό της αναφέροντας:

«Το αίτιο δεν είναι η έλλειψη χρόνου, αλλά η επιθυμία ορισμένων να αποφευχθούν "δοκιμασίες"» – όπου "δοκιμασία", η απόπειρα απάντησης… άβολων ερωτημάτων. Δεν μας δίνουν τον λόγο επειδή φοβούνται όχι εμάς, αλλά τις ερωτήσεις μας».

«Ολοι… χωρούσαν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, αλλά εμείς "περισσέψαμε"», αναφέρεται στο άρθρο όπου διαβάζουμε ακόμα:

«Δεν έχουμε θεωρηθεί ποτέ όργανο οποιασδήποτε εξουσίας. Έχουμε τιμήσει το κύρος της εφημερίδας μας και έχουμε σταθεί αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κοινού μας με πράξεις, όχι με λόγια.
» Η "δημοκρατία" δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε οποιοδήποτε "σύστημα", πλην εκείνου που ορίζουν η Ιστορία και ο πολιτισμός μας. "Σύστημά" μας είναι η Ελλάδα, η μάχη για την αλήθεια και η υπεράσπιση της πίστης στον Χριστό. Απόδειξη των προαναφερθέντων είναι κάθε σελίδα των φύλλων της εφημερίδας μας».

Βρείτε εδώ, στο newsbreak.gr, ολόκληρο το άρθρο.