Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Η διαφορά σελίδων της Sportime

Από την προπερασμένη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, η Sportime επαναλαμβάνει σχεδόν κάθε πρωί (το έκανε στις επτά από τις εννέα εκδόσεις της σε αυτό το διάστημα) ότι είναι «η μοναδική αθλητική εφημερίδα που κυκλοφορεί καθημερινά με 40 σελίδες». Φυσικά είναι αλήθεια. Η πορεία των αθλητικών φύλλων φθίνει εδώ και χρόνια και η συνολική
κυκλοφορία τους καταγράφει ιστορικά χαμηλά. Οι «κομμένες» κυκλοφορίες κόβουν έξοδα (μαζί με την ανάσα των εργαζομένων τους!) και ένα από αυτά είναι το χαρτί, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί από τον Ιούλιο του 2018.
Επί σειρά ετών οι μικρού σχήματος εφημερίδες κυκλοφορούσαν τουλάχιστον με 40 σελίδες, ποτέ παρακάτω –ιδιαίτερα οι μη προσκείμενες κάπου συλλογικά, τουλάχιστον φανερά: Sportday, Live Sport, Sportime. Για να μην πάμε στις προ κρίσης εποχές, όταν τα πολυσέλιδα -πέραν των 40- ήταν πολύ συχνά.

Κάποιο διάστημα μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, η Live Sport έκανε την έκπληξη, και προκάλεσε αίσθηση, βγάζοντας ένα φύλλο της με 32 σελίδες. Το δοκίμασε και το συνέχισε με εναλλαγές, πότε 40σέλιδα (συχνότερα), πότε 32σέλιδα (λίγα, κυρίως τις Τρίτες), τα οποία κάποια στιγμή ακολούθησε, επίσης με εναλλαγές, και η Sportday. Σταθερά στις 40 παρέμεινε η Sportime και το υπογραμμίζει με αναφορές στην κορυφή της πρώτης σελίδας της.

Από τις άλλες αθλητικές εφημερίδες, οι Πρωταθλητής και  Ώρα κυκλοφορούν συνήθως με 32 σελίδες, ενώ η Πράσινη πάει και πιο κάτω, στις 24. Το Φως, η μοναδική μεγάλου σχήματος μεταξύ των επτά αθλητικών, έχει βάση τις 16 σελίδες –δηλαδή 32 μικρού σχήματος, αν και λόγω του «σφιχτού» κασέ η ύλη του πρέπει να είναι περισσότερη από κάθε άλλη.