Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

«Το στιλ του Ιβάν Σαββίδη είναι... "βάλτε πίεση στον ύπνο σας"»

Το τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί, προφανώς και ως επιχειρηματίας όχι μόνο ως ποδοσφαιρικός παράγοντας, προσπάθησε να περιγράψει με μια περίεργη ατάκα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντευξη που έδωσε στη ρουμανική Gazeta
Sporturilor και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική της έκδοση. Ο τέως προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε πρώτη φορά για την απροσδόκητη αποχώρησή του προκειμένου να αναλάβει την Αλ Χιλάλ και υποστήριξε ότι δεν το έκανε για τα χρήματα. Μπορεί η αμοιβή του να είναι τώρα τριάντα φορές μεγαλύτερη από αυτήν που είχε στον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά κι όταν ήταν προπονητής στην Ξάνθη τού είχε γίνει από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας δελεαστική πρόταση, με αμοιβή πάλι τριάντα φορές περισσότερα από όσα έπαιρνε τότε, αλλά αρνήθηκε.

Έφυγε, είπε, γιατί «έπρεπε να βγω από μια κατάσταση». Υπήρχε διάσταση απόψεων με την ιδιοκτησία της ελληνικής ομάδας και «δεν μπορούσα να πείσω τον Ιβάν Σαββίδη και τον γιο του να προσαρμοστούν στις ιδέες μου», ανέφερε. Κατά τα άλλα μίλησε με καλά λόγια για τον Ιβάν και τον Γιώργο Σαββίδη Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα στην Ελλάδα. Στην αρχή δεν ήμουν συμπαθής στον κόσμο της ομάδας αλλά τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και ο γιος του με στήριξαν με μηνύματα εμπιστοσύνης»). Όμως ο πρόεδρος είχε ένα στιλ που δεν μπορεί να το περιγράψει εύκολα, όπως ανέφερε. «Δεν ξέρω πώς να το ονομάσω, "βάλτε πίεση στον ύπνο σας"» είπε ο Ρουμάνος τεχνικός. Και εξήγησε:  «Ακόμα και όταν νικήσαμε 3-0, μας κάλεσε στο ξενοδοχείο. Εμένα, το προσωπικό, τους αρχηγούς. Υπερβολική πίεση. Καμιά φορά είναι χρήσιμη στρατηγική, αλλά σου αφήνει σημάδια. Χρειάζεσαι μερικές φορές όμορφα λόγια».