Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Ενημέρωση: αν ήταν φαγητό θα παθαίναμε δηλητηρίαση

ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ

Έχει χαθεί η μπάλα με τη χρονική προέλευση των ειδήσεων. Παλιότερα, τον καιρό που η ενημέρωση ήταν σχεδόν αποκλειστική υπόθεση (ή, τουλάχιστον, στο  μεγαλύτερο ποσοστό) των εφημερίδων, όταν δημοσιευόταν μια είδηση ουδείς μπορούσε να διανοηθεί ότι θα τη δημοσίευε, υποτίθεται καινούργια, την επόμενη ημέρα
στη δική του εφημερίδα. Τώρα μια είδηση μπορεί να επανέλθει, δήθεν πρωτοδημοσιευόμενη, μετά από δύο, τρεις, ακόμα και πέντε μέρες! Αυτό συμβαίνει κυρίως σε σάιτ. Όμως, και στα τηλεοπτικά δελτία συχνά ακούμε ειδήσεις που είναι γνωστές από ημέρες, κυρίως από το Διαδίκτυο.

Ωστόσο, πλέον συμβαίνει και στις άλλοτε ιδιαίτερα προσεκτικές σε τέτοια θέματα, εφημερίδες –κυρίως όταν πρόκειται για ειδήσεις και ειδησάρια που δεν είναι στην πρώτη γραμμή. Λόγου χάρη, σε ημερήσια εφημερίδα της Δευτέρας, 15 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε, πρωτοσέλιδα μάλιστα, η είδηση ότι δικαστήριο της Ζυρίχης καταδίκασε ιδιοκτήτη... κόκορα σε αγροτική περιοχή (έπειτα από μήνυση γείτονα), επειδή λαλούσε σχεδόν όλο το 24ωρο και με αυξημένα ντισιμπέλ, πέρα από τα επιτρεπτά όρια! Η δικαστική απόφαση έβαλε «ωράριο» στα λαλήματα (8 το πρωί έως 10 του βράδυ!) και υποχρέωσε τον ιδιοκτήτη να απομονώσει τον πετεινό σε ηχομονωμένο χώρο!

Καλή είδηση, πλάκα έχει. Αλλά σε πάρα πολλά σάιτ είχε δημοσιευτεί την Τετάρτη , 10 Ιουλίου. Και ήρθε μια εφημερίδα να τη γράψει (είπαμε πρωτοσέλιδα) σε στήλη περίεργων ειδήσεων, ως νέα, πέντε ημέρες μετά! Αν ήταν φαγητό θα παθαίναμε δηλητηρίαση.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους θέλουν να δηλώσουν ότι τους αρέσει το μπλογκ και να το ακολουθούν, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ