Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

Για να φοβηθούν οι κλέφτες...

Στην Κηφισιά βγαίνουν πεζές περιπολίες -άτομα, άοπλα, χωρίς δικαίωμα παράβασης και σύλληψης σε ενδεχόμενη παραβατικότητα. Βγαίνουν και
περιπολικά, πέντε για όλη την πόλη (που είναι πολύ μεγάλη και γίνεται σχεδόν αχανής μαζί με τις «ομογενοποιημένες» Εκάλη και Νέα Ερυθραία) που θα «τρομάζουν» με τις σειρήνες και τους φωτεινούς φάρους τους -και αυτά όχι αστυνομικά, αλλά εταιρίας. Θα  μπορούσες να γελάσεις... Αλλά αφού δεν γίνεται -δεν είναι δυνατόν- αυτό που πρέπει, γίνεται αυτό που είναι μπορετό. Δηλαδή δεν γίνεται το δέον, αλλά κάτι πρέπει να γίνει.

Τα μνημόνια, οι φυλάξεις στόχων ή «στόχων» που έχουν πληθύνει, η λειψανδρία λόγω οικονομικής στενότητας, τα προβληματικά μέσα (πεπαλαιωμένα περιπολικά κ.ά) έχουν οξύνει τα προβλήματα και έχουν αμβλύνει τις δυνατότητες δράσης της Αστυνομίας. Και ο Δήμος του (των) προαστίου παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο που, προφανώς, είναι πολυέξοδος, Αλλά είπαμε: κάτι πρέπει να γίνει. Μένει να δούμε αν αυτό είναι σωστό και αποτελεσματικό. Δύσκολο να «τρομάξουν» οι ληστές και απατεώνες. Αλλά ας περιμένουμε τι θα γίνει με αυτούς που μένουν ξύπνιοι και περιπολούν για να κοιμούνται ελαφρώς πιο ήσυχα οι άλλοι.

(Στη φωτογραφία... επίδειξη δράσης, με φακούς και ασύρματη επικοινωνία στο Άλσος Κηφισιάς.)

Οι λεπτομέρειες για το εγχείρημα υπάρχουν εδώ, στο σάιτ της εφημερίδας «Κηφισιά»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη Μύκονο, πάντως, επιστράτευσαν σκύλους-μπόντιγκαρντ για να φυλάνε σπίτια και βίλες, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του στο Πρώτο Θέμα ο φίλος Φρίξος Δρακοντίδης (δείτε εδώ)