Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Η αηδία του Μάνου Χατζιδάκι για τη δολοφονία εντός δεκαπεντάχρονου

Την αναφορά του Μάνου Χατζιδάκι για τη δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Αθανάσιο Μελίστα, θυμίζει (μαζί με άλλα στοιχεία) το lifo.gr σε θέμα του με αφορμή την αποφυλάκιση Κορκονέα. Το κείμενο είχε δημοσιευτεί στο τεύχος Δεκεμβρίου
του περιοδικού Τέταρτο, στο  οποίο ο Χατζιδάκις έγραφε: «...Δεν είχα τελειώσει καλά καλά το σχόλιο αυτό και ήλθε η είδηση. Ένας αστυνομικός, ο Αθανάσιος Μελίστας, σκότωσε πυροβολώντας τον δεκαπεντάχρονο Μιχάλη Καλτεζά. Κατασκευάζεται ήδη σενάριο με βάση το κατά πόσον ο νεαρός δεκαπεντάχρονος ήταν ή δεν ήταν «επικίνδυνος» αναρχικός. Ώστε η κτηνωδία του αστυνομικού να γίνει... νόμιμη άμυνα. Αρκετά. Με αηδία μέσα μου έκλεισε η 12η επέτειος του Πολυτεχνείου. Τα γεγονότα εξακολουθούν. Ποιος θα τα επωφεληθεί;»

Πέντε χρόνια μετά, σύμφωνα με μαρτυρίες που αναφέρει στο θέμα του το lifo.gr, ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε οργισμένη αναφορά («σε έντονο ύφος» είναι η ακριβής διατύπωση) κατά τη διάρκεια φιλικής συνάντησης στο σπίτι του Δημήτρη Χορν. «Όταν κάποιοι από τους συνδαιτυμόνες επαίνεσαν την απόφαση του δικαστηρίου για τον Μελίστα, λέγοντας ότι λογικά ένας αστυνομικός πυροβολεί όταν κινδυνεύει να καεί ο ίδιος από τις μολότοφ, ο Χατζιδάκις πήρε τον λόγο».

Διαβάστε εδώ τι είπε στην ομήγυρη ο Χατζιδάκις, ενδεικτικό του χαρακτήρα, του ήθους, αλλά και του θάρρους στην έκφραση της άποψής του που διέκρινε τον μεγάλο αυτό Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου