Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Καλώς τα παιδιά... (ή Οι τίτλοι που έδωσε ο Τσελέντης)

Τι λέγαμε χθες; Ότι ο Άκης Τσελέντης είναι ο φίλος του τρομολάγνου αρχισυντάκτη –φυσικά και του διευθυντή, όπως και του συντάκτη ύλης: δίνει τίτλους! Όταν το γράφαμε ήταν σαν να βλέπαμε κάποια σημερινά
πρωτοσέλιδα –και ιδού! Δύο εφημερίδες έχουν τις δηλώσεις βασικό θέμα, η μια (Star) επαναλαμβάνοντας ακριβώς τα λόγια του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου χωρίς καμιά άλλη πληροφορία κι η άλλη (Espresso) συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία, με χρονική αναφορά για το κάθε πότε χτυπά το ρήγμα του Κορινθιακού. Και οι δύο παίζουν με την ποιο «ωραία» λέξη ή έννοια από όσα είπε ο σεισμολόγος: τον γρυλισμό και (παραλλάσσοντας λίγο) και το ούρλιαγμα.
Άλλες δύο, η Kontra και η Ελεύθερη Ώρα (γενικόλογα για σεισμό αυτή) με αφορμή τις δηλώσεις δίνουν στο σεισμοδέος τη θέση του δεύτερου σε προβολή θέματός του.
«Καλή πούληση», που έλεγε κι η γιαγιά μου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρήγορο είναι ότι όλες οι άλλες εφημερίδες της Τρίτης αγνόησαν τελείως το θέμα –ούτε μονόστηλο του έδωσαν. Και η Δημοκρατία αναφέρει σε ένα χτυπήμά της: «Επικίνδυνοι: Χωρίς μέτρο ο καυγάς των σεισμολόγων». Σωστή.