Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Ένας «εκπληκτικός ρεπόρτερ»

Το ρεπορτάζ θέλει τόλμη, υπομονή, αντανακλαστικά, τρέξιμο, πολλή δουλειά, αλλά ανάλογα με το είδος του χρειάζεται και φαντασία. Ο Χρήστος Ράπτης, της Απογευματινής, του Ελεύθερου Τύπου και άλλων Μέσων, είχε όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα. Ανάμεσά τους: προσωπικότητα. Ο Χρήστος έφυγε νωρίς από
τη ζωή, μόλις 52 ετών, στο απόγειο της καριέρας του, όταν ήταν διευθυντής του αθλητικού τμήματος στον δυναμικό τότε Ελεύθερο Τύπο, με τις υψηλές κυκλοφορίες –καμιά σχέση με τις σημερινές. Μας τον θυμίζει ο Άγγελος Μενδρινός στο μπλογκ του, το pasatempo.wordpres.com, όπου τον χαρακτηρίζει «εκπληκτικό ρεπόρτερ», ο οποίος «μπορούσε να βγάλει την είδηση από παντού και να τη γράψει μοναδικά». Και συμπληρώνει: «Σπάνια ένας ρεπόρτερ έχει και το χάρισμα να γράφει καλά. Για πολλά χρόνια έκανε ρεπορτάζ Ολυμπιακού στην "Απογευματινή" κι αργότερα, από το 1983, ήταν ο επικεφαλής του Αθλητικού Τμήματος του "Ελεύθερου Τύπου"».

Στο Πασατέμπος παρατίθεται ένα από τα καλύτερα ρεπορτάζ του Χρήστου Ράπτη, ο οποίος δεν περιορίστηκε στην εξασφαλισμένη συνέντευξη από μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα της Γερμανίας που βρέθηκε στην Ελλάδα και έναν κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά θέλησε να προσθέσει ακόμα έναν πολύ μεγάλο Έλληνα παίκτη, ιδιαίτερα δημοφιλή, και αντί συνέντευξης να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα σε τρεις –τέσσερις με τον δημοσιογράφο. Η συνάντηση έγινε στο Λαγονήσι για την Απογευματινή των καλών ημερών και προβλήθηκε ιδιαίτερα από την εφημερίδα.

Δείτε εδώ, στο μπλογκ Πασατέμπος, ποιες είναι οι τρεις προσωπικότητες του ποδοσφαίρου και διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ, φωτογραφημένο στην έντυπη μορφή του. Το θέμα τιτλοφορείται από το μπλογκ «Απλά μαθήματα ρεπορτάζ»..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Ρεπορτάζ χωρίς θεατρικότητα