Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

ΕΡΑ Σπορ: ένα «άλλο» ρεπορτάζ

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ μπήκε στη… φυλακή. Όχι με απόφαση δικαστηρίου και χειροπέδες, αλλά για τις ανάγκες της έρευνας, με κονσόλα και μικρόφωνα. Η Ευανθία Ξυνού και ο Μιχάλης Λαδόπουλος μαζί με τον ηχολήπτη Μάκη Γίγα, πέρασαν τις πύλες του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων Αυλώνα για να επισκεφτούν το σχολείο που λειτουργεί εκεί. Σκοπός τους, να μάθουν για
την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και γενικότερα το πώς το έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους οι μαθητές – κρατούμενοι, τη σύγκρισή του με τα άλλα σχολεία και το τι σημαίνει η συνέχιση της παροχής εκπαίδευσης στους νέους εκείνους που ο λάθος δρόμος που πήραν σε κάποια φάση της ζωής τους, τους οδήγησε στο σωφρονιστικό κατάστημα. Με την πολύτιμη συνδρομή της Κατερίνας Λιοντή στην ηχητική επεξεργασία, το αποτέλεσμα της επίσκεψης παρουσιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουλίου από τις 8 ως τις 9 το πρωί, στο τελευταίο μέρος της εκπομπής «Η Λαίδη κι ο Αλήτης».
** Όπως μαθαίνουμε, τα παιδιά υποδέχτηκαν με ευχαρίστηση και ενδιαφέρον τους συναδέλφους τής ΕΡΑ Σπορ. Περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο του Κέντρου, αναφέρουν ότι είναι πολύ καλές και συγκρίνοντάς της με αυτές που γνώρισαν αντίστοιχα έξω, αποφαίνονται ότι είναι καλύτερες εκείνες του Ειδικού Κέντρου. Ένα από τα παιδιά προέρχεται από ιδιωτικό σχολείο.

** Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook εφόσον σας αρέσει το μπλογκ.