Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μια (θυμωμένη) Συριζαία γράφει για τον Σύριζα

«ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΝΕ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΜΑΡΞ, ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΣΤΑ ΡΕΜΠΕΤΑΔΙΚΑ»

Μια νέα κομματική οργάνωση χρειάζεται απαραιτήτως ο ΣυΡιζΑ! Να επανιδρυθεί σε μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ του 21ου αιώνα. Τον εμπιστευτήκαμε όλοι εμείς που δεν σπουδάσαμε στην ΚΝΕ, δεν διαβάσαμε Μαρξ, δεν τραγουδούσαμε αντάρτικα στα ρεμπετάδικα. Να ξαναβρεί την επαφή του με τον κόσμο, τα κινήματα, να φτιάξει νέους συνδικαλισμούς και να
ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Να ξεσκαρτάρει τις νομαρχιακές επιτροπές. Πολέμησαν τους ίδιους τους βουλευτές τους και τα μέλη τους. Καβάλησαν τόσο πολύ το καλάμι που δεν έδιναν λόγο σε κανέναν. Είχε γίνει άβατο το γραφείο τους μόνο και μόνο για να φανούν οι ίδιοι. Απαξίωναν ό,τι καλό έκαναν οι βουλευτές. Κατέβαιναν υπουργοί, γενικοί γραμματείς και δεν πήγαιναν στις συναντήσεις που είχαν με τον κόσμο, αλλά προτιμούσαν τα τραπεζώματα που τους είχαν τοπικοί επιχειρηματίες (όλως τυχαίως την ίδια μέρα, δεν προλάβαιναν να το ακυρώσουν!) Δεν βγήκαν ποτέ στο λαό να προωθήσουν και να αναλύσουν μαζί με τους βουλευτές το κυβερνητικό έργο.

Πού ήταν η άμεση σύνδεση κόμματος και κυβέρνησης ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός; Πότε κατέβηκε ο Γραμματέας στη βάση; Πότε έκανε περιοδείες να μαζέψει τους ψηφοφόρους, να τους μιλήσει, να οργανώσει τις νομαρχιακές, να ακούσει τις καταγγελίες και τις δυσαρέσκειες των μελών, να πάρει κεφάλια; (Δεν εκλέχτηκε καν, τυχαίο;).

Τα είδε ο Τσίπρας αλλά δεν προλάβαινε. Δημοτικές, ευρωεκλογές ήταν μπροστά και οι εθνικές –όσο κι αν τις εξόρκιζε και τις τοποθετούσε για το Σεπτέμβρη ήταν πιθανόν να γίνουν, μέχρι την Άνοιξη του 19. Ανέθεσε σε νέο πρόσωπο τη βάση του κόμματος, αλλά ήταν αργά. Πρώτα λοιπόν να ξηλώσει όλη τη βάση και να τη στήσει από την αρχή. Καβάλησαν πολλοί και πολλές το καλάμι. Μετά να παραλάβει τους βουλευτές, εκλεγμένους και μη, να δει πόσοι από αυτούς είχαν επαναπαυτεί στις δάφνες τους, πόσοι δούλεψαν, ποιο ήταν το έργο τους κι όσοι/ες από αυτούς δεν εξελέγησαν να αναλάβουν ενεργό δράση μέσα στο κόμμα. Και φυσικά -αν και αργά- καλώς δόθηκε εντολή να στελεχωθούν τα γραφεία τους με οργανωμένα μέλη κι όχι με τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα που βρισκόταν στο δρόμο τους…
Αλέξη, πάρε κεφάλια τώρα που έχεις χρόνο κι όποιου του αρέσει. Ο κόσμος θα το εκτιμήσει, τους ξέρει και το περιμένει.

Ρούλα Μπραϊμιώτου 
(Ανάρτηση στο fb τής φίλης του Σύριζα που μέχρι τώρα μόνο εγκωμιαστικά έγραφε για το κόμμα)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ «Μου αρέσει», αν πράγματι σας αρέσει το μπλογκ του Harddog.