Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Αιχμές Λαζόπουλου: «Γιατί ήταν επιλογή μου το Open· δεν κάνω κωλοτούπες»

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ: «ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ»  – «ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ»  – «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΥ» – «ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ» – «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΝΑΩ»

Οριστικό τέλος έβαλε ο Λάκης Λαζόπουλος στο Αλ Τσαντίρι του, αν κρίνουμε από το πώς έστησε την τελευταία του εκπομπή στο Open και τι είπε, ολοφάνερα συγκινημένος, στον αποχαιρετισμό του. «Αλ Τσαντίρι Νιούζ και δεν επανέρχομαι!» ήταν η τελευταία του φράση πριν αρχίσει να αποδίδει
το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη σε δικούς του στίχους, το «Όταν έχω εσένα», κατά τη διάρκεια του οποίου φαινόταν να συγκρατεί το δάκρυ του. Εκείνο το δάκρυ που δεν είχε αποφύγει λίγο πριν, στον εναγκαλισμό με τη Χρύσα Ρώπα, την πιο στενή συνεργάτιδά του. Στη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε μια συρραφή από πλάνα με τα πάρα πολλά πρόσωπα που πέρασαν από αυτήν –όλα τα χρόνια της παρουσίας της και από όλα τα κανάλια στα οποία προβλήθηκε.

Στα τελευταία του λόγια, πριν το «και δεν επανέρχομαι», είπε ορισμένα αινιγματικά –περισσότερα από τα οποία αποτελούν προφανείς αιχμές για κάποιους και για κάποια πράγματα. Ανέφερε:
** Ότι στην 15ετία που πέρασε από την πρώτη εκπομπή, υπήρχαν τρία χρόνια στα οποία μπήκε σε ένα «καθεστώς ιδιάζουσας απαγόρευσης», αλλά «δεν είναι ώρα να μιλήσω γι’ αυτό».
** Ότι έμαθε να μοιράζεται τις χαρές του, όχι τις στενοχώριες του, και ότι από πολύ νωρίς στη ζωή του, από μικρό παιδί, πίστευε ότι προορισμός του ήταν να κάνει τον κόσμο να γελάει και να μη ζει με δημόσιο χρήμα «παρότι αυτοί είναι που τυγχάνουν σεβασμού στη χώρα αυτή κι όχι οι άλλοι».
** Ότι δεν έμαθε να κάνει κωλοτούμπες προς χάρη κανενός. Εύκολο πράγμα, είπε, είναι να γυρίζεις τα λόγια σου και «να γίνεις καλλιτέχνης παντός καιρού».
** Ότι προτιμά τους ανθρώπους που συγκρούονται, λένε την άποψή  τους και πληρώνουν για την άποψή τους. «Να πληρώσω τα διόδια, δεν έχω αντίρρηση, αλλά να με αφήσετε να πηγαίνω στον δρόμο που κάθε φορά διαλέγω και που θέλω να κινείται πάντα στα όρια του προοδευτικού», ανέφερε.

«Κανείς δεν ξέρει τι πέρασα και τι περνάω» 

** Ότι σε αυτό το τελευταίο Αλ Τσαντίρι «ίσως είχα περισσότερη ανάγκη από εσάς να περνάω καλά» γιατί κανείς δεν ξέρει τι πέρασε και τι περνάει, «αυτά είναι δικά μου».
** Ότι πάντα θα είναι με τους ανθρώπους. «Ευχαριστώ τον Θεό για ό,τι μου έδωσε και τη σχέση μου αυτή με τους ανθρώπους».
** Ότι είναι ευγνώμων ακόμα και γι’ αυτό το κανάλι που «μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι μαζί σας» είπε και πρόσθεσε: «Με συνείδηση επέλεξα να είμαι στο κανάλι αυτό γιατί δεν θα μου άρεσε να ξανασηκώσω το βάρος τού επηριάρχη• ας επηρεάσουν οι άλλοι, οι αντικειμενικοί. Εγώ είμαι και θα παραμείνω υποκειμενικός, δεν αντέχω να ζω με τόσους αντικειμενικούς γύρω μου και αποφάσισα να γίνω υποκειμενικός»
** Τώρα στόχος του είναι να ηρεμήσει και μετά να δημιουργήσει αυτά που έχει καλά κρυμμένα στο μυαλό του.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ