Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Free Willy!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Ή ΠΕΡΙΠΟΥ...)

Για όλους εμάς τα παιδιά των 80s, το “Free Willy” ήταν μια αγαπημένη ταινία, στην οποία ο μικρός Τσέσι προσπαθεί, και τελικά καταφέρνει, να απελευθερώσει τον Willy, μια φάλαινα όρκα, που βρίσκεται σε αιχμαλωσία.
Τόσο ρομαντικό και ιδανικό! Μακάρι κάπως έτσι να απελευθερωνόντουσαν όλα τα αιχμάλωτα κήτη, που είναι κυρίως δελφίνια, και συμμετέχουν σε σόου σε όλο τον κόσμο (υπολογίζονται περίπου 3.000 αιχμάλωτα δελφίνια παγκοσμίως.) Αυτό στη πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο απλό. Η διεθνής νομοθεσία απαγορεύει την απελευθέρωση των δελφινιών σε ανοιχτή θάλασσα, αφού έχουν επηρεαστεί τα ένστικτα επιβίωσής τους από την αιχμαλωσία, και αναμένεται να πεθάνουν από ασιτία σε μια τέτοια περίπτωση. Το πρώτο καταφύγιο στον κόσμο για την αποκατάσταση και φιλοξενία τέτοιων δελφινιών, σε φυσικό περιβάλλον, οργανώνει σε κόλπο στους Λειψούς το “Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας – Αρχιπέλαγος” (...)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ, στο green2me.wordpress.com, την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια για την «παλιννόστηση» των δελφινιών από τα ενυδρεία σε ελεγχόμενο φυσικό περιβάλλον και τι μπορεί να γίνει μετά από αυτό για να γυρίσουν -αν κριθεί- στο ανοικτό πέλαγος. Το green2me είναι νέο περιβαλλοντικό μπλογκ που ψάχνει δρόμους έκφρασης για να βοηθήσει στη βελτίωση των άσχημων συνθηκών ζωής στη χώρα μας και στον πλανήτη