Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Στραπάτσο, ρε φίλε!

Ξαφνιάζεσαι κι ας είσαι προετοιμασμένος. Μετά από ένα άλμα είκοσι ή τριάντα χρόνων, περιμένεις στην προσγείωση της συνάντησης τη συντριβή των παλιών εικόνων. Το αλλαγμένο πρόσωπο, τα ελλείμματα στο τριχωτό του κεφαλιού, τις ουλές τού χρόνου, τα διπλά προγούλια, τα τριπλά προκοίλια, το ξεστράτισμα κάποιες στιγμές της συζήτησης στις ιατρικές εξετάσεις. Όλα τα αναμενόμενα συντρίμμια στη
μετωπική με το παρελθόν είναι εκεί, στην στιγμή της επανασύνδεσης με άλμα χωρίς δίχτυ προστασίας. Τα κατανοείς και τα υπομένεις.

Όμως εκείνη η αλλαγή των ιδεών• το παλιό ελεύθερο πνεύμα που το βρίσκεις μαντρωμένο σε νέες αγνώριστες απόψεις• την πρωτοπορία των νιάτων που τη βλέπεις στην ουρά του πιο ακραίου συντηρητισμού• τη σκουριά του μυαλού που γίνεται σκόνη και σε ψεκάζει•.το άλλοτε δυνατό ελατήριο που έχει γεμίσει οξειδώσεις.

Είναι εκεί όλα αυτά που έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη παραμόρφωση από το στραπατσαρισμένο δέρμα και το ελλειμματικό μαλλί και τα οποία δύσκολα τα κατανοείς και πιο δύσκολα τα υποφέρεις. Αγνώριστος ο παλιός φίλος, όχι στο πρόσωπο ή στο σώμα, αλλά στις απόψεις. Στραπάτσο, ρε φίλε! #σκέψεις

Μπλόγκερ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ «Μου αρέσει», αν πράγματι σας αρέσει το μπλογκ του Harddog και θέλετε να βλέπετε κάποιες από τις αναρτήσεις του.