Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Επτά (άλλα πικρά, άλλα κοφτερά) σκίτσα του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Το χιουμοριστικό σκίτσο είναι λεπίδι· το σκίτσο από το ίδιο πενάκι γίνεται κάποιες φορές δακρυγόνος αδένας. Ο Γιάννης Δερμεντζόγλου είναι ένας από τους πολλούς εξαιρετικούς σκιτσογράφους του ελληνικού Τύπου και Διαδικτύου. Η δουλειά του στον Ελεύθερο Τύπο, στο Ποντίκι, στο Tvxs.gr  και όπου αλλού, σταλάζει –άλλοτε βιτριολικό χιούμορ, άλλοτε βαθιά πίκρα.
Όπως ήταν αυτό για τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής. Κι όπως εκείνο για την τραγωδία του απελπισμένου μετανάστη που πνίγηκε με το κοριτσάκι του προσπαθώντας να περάσει τον Ρίο Γκράντε για να βρεθεί στον «παράδεισο» της Αμερικής. Με αφορμή αυτά τα σκίτσα κάναμε μια αναδρομή  στη δουλειά του Δερμεντζόγλου και επιλέξαμε επτά σκίτσα του –άλλα αιχμηρά, άλλα πικρά– που έχουν δημοσιευτεί στο πρόσφατο, ή στο σχετικά πρόσφατο, διάστημα. Τα δύο αφορούν τη Χρυσή Αυγή (ένα με εκλογικό θέμα) και τα υπόλοιπα είναι σχετικά με την τραγωδία πατέρα-κόρης, τους Κούρδους που τον περασμένη Δεκέμβρη έμειναν εκτεθειμένοι στο έλεος του Ερντογάν από απόφαση του Τραμπ, τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τον αποχαιρετισμό του Γιάννη Μπεχράκη και τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

(Σε όσα σκίτσα θέλετε να μεγεθυνθούν, κάνετε κλικ.)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ «Μου αρέσει», αν πράγματι σας αρέσει το μπλογκ του Harddog και θέλετε να βλέπετε κάποιες από τις αναρτήσεις του στον λογαριασμό σας.