Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η εκλεκτή του Χατζηνικολάου

ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΛΕΞΕ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ: «ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ» – «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ;»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κατηγορήθηκε ότι... ναρκοθέτησε το ντιμπέιτ με την άρνησή του να πάρει μέρος στους «μονολόγους» των πολιτικών αρηγών. Η κατηγορία ήρθε «εξ οικείων» και ολοφάνερα έγινε με εύθυμη διάθεση για την οικονομία της συζήτησης. Το περί ναρκοθέτησης ειπώθηκε από τον
Αντώνη Δελλατόλα και άνοιξε στον Real τη σύντομη ραδιοφωνική συζήτηση για το θέμα, στο οποίο ο Χατζηνικολάου τάχθηκε με σφοδρότητα εναντίον τού τρόπου που θα γίνει το ντιμπέιτ. «Από πού κι ως πού αποφασίζει μια επιτροπή των κομμάτων ποιοι δημοσιογράφοι θα λαμβάνουν μέρος, τι ερωτήσεις θα κάνουν, πόσες, σε ποιους και σε ποιους θεματικούς τομείς;» αναρωτήθηκε. Και εκεί πάνω, περί το τέλος της συζήτησης, ο Χατζηνικολάου, αποκάλυψε ότι o ίδιος, μετά τη δική του άρνηση, πρότεινε την εκπροσώπηση του Αντένα από τη Στεφανία Μουρελάτου. Μαζί έπλεξε το εγκώμιο της δημοσιογράφου στο οποίο συμφώνησε ο Αντώνης Δελλατόλας. «Η Στεφανία Μουρελάτου είναι δική μου πρόταση να πάει στο ντιμπέιτ. Είναι εξαιρετικά συγκροτημένη και σοβαρή συνάδελφος και είναι κατά τη γνώμη μου από τα μεγάλα νέα αστέρια του πολιτικού ρεπορτάζ», είπε.

Πώς προγραμματίζεται το ντιμπέιτ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέλυσε τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει ένας δημοσιογράφος στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει εθνικών εκλογών.
«Ξέρεις τι δυνατότητες έχεις στο ντιμπέιτ;» είπε στον… κατήγορο Δελλατόλα. «Μέσα από κλήρωση θα βγει τι ερώτηση θα κάνεις στον καθένα. Δηλαδή θα ρωτήσεις τον Λεβέντη, παράδειγμα, αν η κλήρωση σου βγάλει εξωτερική πολιτική, θα ρωτήσεις τον Κουτσούμπα αν η κλήρωση σου βγάλει ερώτηση για τα αμυντικά. Και θα ρωτήσεις τους δύο αρχηγούς, για το περιβάλλον τον Μητσοτάκη και για τη ναυτιλία τον Τσίπρα».

Γιατί όχι οι εφημερίδες;

Ο Χατζηνικολάου ερώτησε αν, με αυτές τις συνθήκες, «ζούμε σε δουλοπαροικία» και, ακόμα, αναρωτήθηκε για ποιον λόγο καλούνται μόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί και όχι εκπρόσωποι από τις εφημερίδες και από τα ραδιόφωνα. «Δημοσιογραφία μόνο τα κανάλια είναι;» είπε.
Στο βραδινό δελτίο του Αντένα, έριξε μετά το σχετικό ρεπορτάζ και μια ακόμα πιστολιά: «Ας μας δώσουν και τις ερωτήσεις, να τελειώνουμε».

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ «Μου αρέσει», αν πράγματι σας αρέσει το μπλογκ του Harddog και θέλετε να βλέπετε κάποιες από τις αναρτήσεις του στον λογαριασμό σας στο fb.