Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

«Κύριε Νιφλή, σε συμπαθούσα πάρα πολύ, αλλά…»

«…ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΠΩΣ ΕΝΙΩΣΑ, ΕΠΕΙΔΗ…» – ΝΙΦΛΗΣ: «ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ» 

Κάποιοι αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές –που μπορεί να αποτελούν μεγάλο ποσοστό– αντιλαμβάνεται τη σχέση τους με τους
δημοσιογράφους, ή κάποιους από αυτούς, με ιδιοκτησιακά και πελατειακά κριτήρια. Βέβαια, δεν φταίνε μόνο οι αναγνώστες, ακροατές, τηλεθεατές γι’ αυτήν την αντίληψη. Φταίνε και εκείνοι οι δημοσιογράφοι που λειτουργούν σαν κομματάρχες, ή σαν ενεργούμενα αθλητικών συλλόγων, σε τέτοιο βαθμό ώστε να δίνουν το δικαίωμα σε αναγνώστες, ακροατές, τηλεθεατές να τους θεωρούν «δικούς» τους, «ταγμένους», «εντεταλμένους» και τους θέλουν να λειτουργούν σαν κομματάρχες ή οπαδούς.

Ο Μάνος Νιφλής δεν έχει δώσει την εντύπωση ότι ανήκει στην κατηγορία αυτών των («ταγμένων») δημοσιογράφων. Μάλλον στη μέση προσπαθεί να στέκεται και στη λογική που περνάει γενικά το Real Group: δηλαδή τού «δεν είμαστε με κανέναν» ή «είμαστε με όλους» και, τουλάχιστον, κριτικάρουμε τα κακώς κείμενα.

Παρόλα αυτά την έφαγε την υποτιμητική παρατήρηση ακροάτριάς του επειδή πήρε εκπομπή στην ΕΡΤ!
(Άλλη κατάντια του κλάδου κι αυτή, για την οποία ευθύνεται ΚΑΙ ο ίδιος ο κλάδος: να θεωρείται δεδομένος ένας δημοσιογράφος όταν δουλεύει σε κάποιο χρωματισμένο ή ημιχρωματισμένο Μέσον –κάτι βέβαια που δεν είναι ψέμα για μια μεγάλη κατηγορία εκπροσώπων όχι μόνο του Τύπου, αλλά ταυτόχρονα κομμάτων και ομάδων).

Του έγραψε λοιπόν η ακροάτρια της εκπομπής του στον Real fm:

«Κύριε Νιφλή, σε συμπαθούσα πάρα πολύ, αλλά να σας πω την αλήθεια το πόσο ένιωσα που σας είδα πλέον στην ΕΡΤ με εκπομπή δεν μπορώ να το περιγράψω. Καλή συνέχεια».

Ο Νιφλής, αφού διάβασε το λακωνικό μήνυμα, έδωσε ανάλογα λακωνική απάντηση:

«Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που σταματήσατε να με συμπαθείτε επειδή κάνω εκπομπή στην ΕΡΤ. Δεν μου έχει ζητηθεί να έχω συγκεκριμένο ρόλο στην εκπομπή αυτή –και το εννοώ. Κάνω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου. Τα ίδια που λέω εδώ λέω κι εκεί».

** Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook εφόσον σας αρέσει το μπλογκ.