Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Αύρα από Γούντστοκ στον Λευκό Πύργο!

Το ετήσιο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης είναι πλέον ισχυρός θεσμός της πόλης. Προφανώς χάνουμε όσοι δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στην Παραλία του Λευκού Πύργου, σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό τοπίου, θαλάσσιας αύρας και δυνατότητας άμεσης ενημέρωσης για παλιές και νέες εκδόσεις, για τα ρεύματα στο Βιβλίο, για ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Και, βέβαια, μαζί χάνουμε τις ευκαιρίες να παρακολουθήσουμε από κοντά και να
ζήσουμε τις εκδηλώσεις που γίνονται γύρω από το Φεστιβάλ. Μια από αυτές έρχεται το Σάββατο, με την αναβίωση μουσικών στιγμών από την, ίσως πιο παραγωγική και ποιοτική μουσικά, δεκαετία του ΄60. Θα ακουστούν κομμάτια που τραγουδήθηκαν στο θρυλικό Γούνστοκ, το καλοκαίρι τού 1969 –μια χρονιά που φαίνεται μακρινή, αλλά ποιοτικά και από πλευράς επίκαιρου ενδιαφέροντος ΔΕΝ είναι! Η παρουσίαση θα γίνει από τον Κώστα Μπλιάτκα (ο οποίο έγραψε και τα κείμενα της εκδήλωσης), ενώ θα σχολιάσει ο Νίκος Θεοδωράκης.
Αλλά δείτε τις λεπτομέρειες (για τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα των οποίων θα ακουστούν τραγούδια) στο δελτίο Τύπου που λάβαμε και ακολουθεί:

To Σάββατο 22 Ιουνίου  στις 21.00, στην εξέδρα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Παραλία του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. 
Με παλιούς και νέους μουσικούς της ποπ ροκ σκηνής, συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Μια αλλιώτικη βραδιά με ατμόσφαιρα της εποχής των ‘60s, γεμάτη τραγούδια, λόγο και προβολές οργανώνεται το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου με διοργανωτές τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ.
Με τραγούδια των Τζο Κόκερ, Τζόαν Μπαέζ, Τζέφερσον Ερπλέιν, Χου, που έπαιξαν στο θρυλικό Φεστιβάλ Ειρήνης Φιλίας και Μουσικής τον Αύγουστο του 1969 στο Γούντστοκ. Και τραγούδια που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή, των Μπιτλς, Στόουνς, Ντύλαν, Κλάπτον, Άνιμαλς, Σαββόπουλου, Αρλέτας κ.α.
Συμμετέχουν:
Νίκος Θεοδωράκης, Peter Grampp, Ζαχαρίας Σκούρας, Γιώργος Καραβελάκης, Λίζα Μαμακούκα, Χριστίνα Σαμαρά, Πάρις Καραγιαννοπουλος, Γιάννης Βαρβαρίγκος, Βικ Μωυσής.
Κείμενα /παρουσίαση ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ
Σχόλιο: ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ «Μου αρέσει», αν πράγματι σας αρέσει το μπλογκ του Harddog και θέλετε να βλέπετε κάποιες από τις αναρτήσεις του.