Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Την ώρα που ηχούν οι φτερωτές των κλιματιστικών, ο ελληνικός Τύπος βοά και το Γιαβούζ ξεκινά

ΒΡΥΧΑΤΑΙ Ή ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Η Ευρώπη με τη Σύνοδο Κορυφής των μελών της άνοιξε το στόμα της για την Τουρκία• δεν ξέρω αν ήταν για να βρυχηθεί ή για να χασμουρηθεί. Μπορεί να ήταν κι ένα ζέσταμα με χασμουρητό πριν από τον βρυχηθμό. Εκείνο που μένει
είναι, ότι από την πλευρά της η Τουρκία άνοιξε σε διάσταση τα πόδια της και κατέβασε με ενωμένες τις παλάμες τα δυο χέρια στη συμβολή των σκελών της για να δείξει πού έχει γραμμένο το Διεθνές το Δίκαιο, τον Τραμπ, τους Ευρωπαίους –όσους γενικά την σκοτίζουν!

Στην ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν έτοιμοι «να ανταποκριθούν κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο» και να λάβουν «στοχευμένα μέτρα» κατά της Τουρκίας ΑΝ συνεχίσει την παράνομη δράση. Προσέξτε: «Αν συνεχίσει» γιατί, προφανώς, η μέχρι τώρα τακτική της δεν φτάνει για να τιμωρηθεί. Κι εμείς εδώ, σχεδόν πανηγυρίζουμε που η Ευρώπη έκανε με αντανακλαστικά ναρκωμένου σαλιγκαριού τα μούτρα της Τουρκίας όλο κρέας!

Έτσι το χασμουρητό της Ένωσης παρουσιάζεται, περίπου, σαν βρυχηθμός (ή, τέλος πάντων,  σαν αυστηρή φωνή) από τα πρώτα θέματα του Έθνους, της Αυγής, της Δημοκρατίας, της Καθημερινής, ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών το έπιασε πιο ουσιαστικά. Με τίτλο «Η Ευρώπη των... 2» («Υπόθεση Γερμανίας, Γαλλίας» εξηγεί για τη διεκδίκηση των κορυφαίων θέσεων στην ΕΕ) και με υπέρτιτλο για «Ολονύκτιο παζάρι», ιεραρχεί τα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο. Τέταρτο και τελευταίο κατατάσσει την «Αλληλεγγύη στην Κύπρο», αλλά σημειώνει ότι «Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευθύνη (εννοείται: ανατίθεται) για τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας».
Πιο κοντά στο χασμουρητό μοιάζει όλο αυτό. Το οποίο μοναδική σχέση με το βρυχηθμό έχει ότι και στα δύο ανοίγει απαραιτήτως το στόμα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την ίδια ώρα που την Ευρώπη ηχούσαν με βαριεστημένες στροφές οι φτερωτές των κλιματιστικών, το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ απέπλευσε από το Ντιλόβασι με ταρατατζούμ και όλε. 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ «Μου αρέσει», αν πράγματι σας αρέσει το μπλογκ του Harddog και θέλετε να βλέπετε κάποιες από τις αναρτήσεις του στον λογαριασμό σας.