Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Αχ, καημένοι ηθοποιοί...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Όχι πως ανάμεσα στις πολλές σχολές υποκριτικής που λειτουργούν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και μερικές που πουλάνε φύκια και πληρώνονται για μεταξωτά, εκμεταλλευόμενες το πάθος (ίσως και το ψώνιο για μερικούς) νέων ανθρώπων. Είπαμε είναι μόνο «μερικές», μάλλον λίγες, που παρέχουν υποτυπώδεις γνώσεις -ή τουλάχιστον δεν έχουν το υπόβαθρο για να δεχτούν στα τμήματά τους αυτούς που αξίζουν και να τους προσφέρουν τα εφόδια για να παλέψουν σε έναν απαιτητικό και
δύσκολο χώρο. Όμως μηχανορραφίες στη μορφή που της έκανε ο άνθρωπος που ήθελε να μετατρέψει σε Χόλιγουντ τη Θεσσαλονίκη, δεν γίνονται. Και για να γίνουν χρειάζεται μεγάλο θράσος και καπατσοσύνη.

Ο «Πασατέμπος» γράφει μια ακόμα ιστορία από το παρελθόν που ξαφνιάζει. Πώς ένας άνθρωπος, με δόλωμα ταινία (ή ταινίες) που δήθεν σχεδίαζε να κάνει, έστησε στη Θεσσαλονίκη μια σχολή Θεάτρου και, περίπου, μοίραζε ρόλους και εισέπραττε δίδακτρα!

Ο ιδιοκτήτης της «ΕΞΑΡΧ-ΦΙΛΜ» (αυτή ήταν η ονομασία της εταιρείας!) μεταξύ άλλων ξεγέλασε έναν άνδρα τού έφιππου τμήματος της Χωροφυλακής και έναν κουρέα, στον οποίο υποσχέθηκε να προσλάβει ως μακιγιέρ (έναντι μεγάλου για την εποχή μισθού) κι εκείνος έκλεισε το κουρείο του για να δουλέψει στην «παραγωγή» των ταινιών ως μακιγιέρ!

Διαβάζουμε στο «Πασατέμπος»: «Η δεσποινίς Σούλα Πετρίδου (φωτογραφία), υποστήριζε, ότι ένα πρωί ετοιμάστηκε να πάει στη Βέροια για γύρισμα. Είχε μαζί της ρούχα, βαλιτσάκι για μακιγιάζ, αλλά ενώ βρισκόταν στον σταθμό την τελευταία στιγμή ο συνεργάτης του Εξαρχόπουλου την ειδοποίησε ότι το ταξίδι ματαιώνεται...»

Ο λόγος της ματαίωσης είναι εκπληκτικός. Διαβάστε ποιος είναι. εδώ, στο pasatempo.wordpress.com. Μαζί θα βρείτε κι άλλα στοιχεία (αντιδράσεις, μηνύσεις κ.λπ.) από εκείνη την απίστευτη ιστορία που περιγράφει με γλαφυρότητα το μπλογκ του Άγγελου Μενδρινού.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ «Μου αρέσει», αν πράγματι σας αρέσει το μπλογκ του Harddog και θέλετε να βλέπετε κάποιες από τις αναρτήσεις του.