Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Καλό καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι…

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου το βράδυ του Σαββάτου από τους νεοεκλεγέντες Απόστολο Τζιτζικώστα, νυν Περιφερειάρχη
ς Κεντρικής Μακεδονίας, και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ  Μπάμπης Μπαρμπουνάκης στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Όλοι οι εκδότες που συμμετέχουμε από όλη την Ελλάδα είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος θα είναι το πιο πετυχημένο Φεστιβάλ Βιβλίου στην ιστορική του διαδρομή. Από την Παρασκευή 7 Ιουνίου που άρχισε τη λειτουργία του, ξεκίνησαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις του ΚΘ΄ Πνευματικού Μαΐου "Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης" στην εξέδρα - άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθημερινά αλλά και οι βιβλιοπαρουσιάσεις των συγγραφέων στα περίπτερα ( φέτος θα ξεπεράσουμε τις πεντακόσιες παρουσίες των ιδίων υπογράφοντας τα βιβλία τους). Με σύμμαχο τον καλό καιρό είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, για να προμηθευτεί βιβλία, να ενημερωθεί  και να απολαύσει στην παραλιακή λεωφόρο του Λευκού Πύργου μια μοναδική βόλτα γεμάτη με  εκδηλώσεις πολιτισμού. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι»
Από νωρίς το απόγευμα που ξεκίνησε το πρόγραμμα των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ταλαντούχα σοπράνο Κατερίνα Μακρή σε πολλά τραγούδια Ελλήνων ποιητών και μουσικών. Στο πιάνο τη συνόδευε ο εξαιρετικός μουσικός Στράτος Κενανίδης ενώ προηγήθηκε το ντουέτο κιθάρας με την μικρή Πηνελόπη Μποζίδου και το δάσκαλο της Δημήτρη Δημητριάδη. Τη σκυτάλη πήρε η καταπληκτική μουσικός Λίζα Κωνσταντοπούλου, η οποία συνόδευσε στο πιάνο τα παιδιά-μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, τα οποίαεπί σκηνής παρουσίασαν ένα μουσικό και λογοτεχνικό οδοιπορικό δρώμενο με τίτλο «ΕΛΛΗΝ ΕΡΩΣ ΛΟΓΟΣ», καταχειροκροτούμενα από όλους τους παρευρισκόμενους. Σύλληψη –διδασκαλία της Λίζας Κωνσταντοπούλου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη συνοδεία του Πανοσιολογιότατου π. Αντώνιου ο οποίος εκπροσώπησε τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Ακόμα υπήρξε παρουσία Σεβαστών Πατέρων.
\
** Το κείμενο είναι μέρος από δελτίο Τύπου που λάβαμε