Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι διάφοροι συνδυασμοί προσπαθούν με χρηματισμό να πάρουν ψήφους των Ρομά»

«(...) Σε αυτό το κομμάτι δεν γνωρίζω. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει. Πάντως,  υπάρχουν κάποιες πληροφορίες από μέλη μας ότι διάφοροι συνδυασμοί τους προσεγγίζουν για να τους
δώσουν χρήματα και να πάρουν την ψήφο τους, κάτι που εγώ δεν μπορώ να εξακριβώσω. Έχουμε απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει προκειμένου να μην μπορεί κανείς να εξαγοράσει ψήφους από τους αθίγγανους. Εμείς είμαστε απέναντι στον χρηματισμό».

Σχολιάζοντας το καλωσόρισμα που έκανε ο πρωθυπουργός στους Ρομά κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη είπε: «Είναι πολύ θετικό το ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος μίλησε για όλους τους πολίτες δίνοντας έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, έκανε το σωστό και το καθήκον του. Όταν μιλάμε για ένα δίκαιο κοινωνικά κράτος πρέπει να μιλάμε πάντα και για τους αδύναμους και όχι μόνο στις εκλογές».

** Από τo thesstoday.gr και τη συνέντευξη που έδωσε στο βορειοελλαδίτικο σάιτ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλειος Πάντζος. Στην πρώτη παράγραφο ο Β.Π. απαντά στο ερώτημα του σάιτ «εάν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του καταγγελίες για χρηματισμό Ρομά από πολιτικά κόμματα». Ολόκληρο το θέμα εδώ.