Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ο Λυκουρέζος φτωχός;

Ο Λυκουρέζος είναι φτωχός! Η είδηση ότι επτά πρώην εργαζόμενοί του προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών τα οποία αδυνατεί να τα πληρώσει, εκπλήσσει. Κακοπληρωτής ο Λυκουρέζος; Ήταν το πρώτο όνομα της δικηγορία. Για δεκαετίες! Έπαιρνε τις πιο μεγάλες υποθέσεις, συχνά από πολύ εύρωστους οικονομικά. Για δεκαετίες! Όποιος τον χρειζόταν και δεν είχε δυνατή
τσέπη σκεφτόταν και να περάσει έξω από τα γραφεία του. Για δεκαετίες! Και τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες επαγγελματικής επιτυχίας κι αναγνώρισης, εκπλειστηριάζεται από τράπεζα το δικηγορικό του γραφείο που είναι –κατά τους προσφεύγοντες– το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο. Απίστευτο! Όταν κατηγορήθηκε, συνελλήφθη και ταλαιπωρήθηκε για εκβίαση σχετικά με τη «μαφία των φυλακών», το πρώτο απλοϊκό ερώτημα που έβαζες στον έκπληκτο εαυτό σου ήταν: «Μα είχε ανάγκη να το κάνει κοτζάμ Λυκουρέζος;»

Βέβαια, αυτό το ερώτημα δεν είναι στοιχείο που υπαινίσσεται αθωότητα ούτε, πολύ περισσότερο, ενοχή τώρα που αποδεικνύεται ότι ΚΑΙ ο Λυκουρέζος είναι (είναι;) άφραγκος. Οι πρώην εργαζόμενοί του (επτά συνολικά) διεκδικούν τα χρήματά τους από τις 150 χιλιάδες ευρώ που είχε καταβάλει ο Λυκουρέζος ως εγγυοδοσία για υπόθεση καταπάτησης γης για την οποία καταδικάστηκε πρωτοδίκως και αθωώθηκε στη συνέχεια. Τώρα που αναμένεται η επιστροφή των χρημάτων οι προσφεύγοντες ελπίζουν ότι από αυτά τα χρήματα θα λάβουν τα οφειλόμενα από τον «φτωχό» Λυκουρέζο.

Και ξανά ερώτημα: Πώς χάθηκε η –προφανώς χρυσοφόρα– η δούλεψη τόσων χρόνων, αν χάθηκε βέβαια; Πόσα μπορεί να έχουν φαγωθεί στην ευζωία; Πόσα «κατατέθηκαν» Μύκονο; Στα κότερα; Στις επαύλεις; Στη μεγάλη ζωή. Τι έγινε και τώρα, στην ένατη δεκαετία της ζωής του, διαπιστώνεται ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός;

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)