Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Χατζηνικολάου: «Αν ήμουν ΚΚΕ θα σε ψήφιζα δαγκωτό...»

«ΑΔΩΝΙΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΕΞΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ» ΤΟΥ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ ΑΚΡΟΑΤΗΣ – ΠΩΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ** ΠΟΙΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ;  

Έβγαλε «θέματα» (αν θέλετε πείτε και παραπολιτικά, αλλά δεν χάνουν τη σημασία τους) η εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm το πρωί της Παρασκευής.
Κατ’ αρχάς κάποιοι ακροατές τού την «έπεσαν» για τα σχόλιά του σχετικά με την καταστροφική δράση κουκουλοφόρων στη Βουκουρεστίου και στη Βαλαωρίτου. Χαρακτήρισε τον πεζόδρομο που ενώνει τη Σταδίου με την Πανεπιστημίου τουριστική βιτρίνα της Αθήνας και ζήτησε να υπάρχει ουσιαστική αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Ρώμη και το Μιλάνο όπου αν κάποιος σπάσει μια βιτρίνα, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα βρεθεί, είπε, με το κεφάλι να κοιτάει το έδαφος και τα πόδια τον ουρανό. Στη Ρώμη, πρόσθεσε, περπατάς στους κεντρικούς δρόμους και υπάρχουν παντού στρατιώτες με αυτόματα και θωρακισμένα οχήματα («αλλά δεν λέω να είναι έτσι στην Αθήνα», διευκρίνισε). Ακόμα ζήτησε να ανακληθούν αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων που δεν μπορούν να θεωρούνται πλέον στόχοι και εκεί αναφέρθηκε σε πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον οποίο υποστήριξε ότι τον φυλάνε τριάντα αστυνομικοί.

Με αυτά τα σημεία των λόγων του άνοιξαν τα «κεφάλαια» που αξίζουν αναφοράς, ενώ αργότερα υπήρξε και μια συνέντευξη που άρχισε με δήλωση του επικεφαλής του Real Group ότι αν ψήφιζε ΚΚΕ θα έριχνε στη συνομιλήτριά του την ψήφο του, «δαγκωτό» μάλιστα, και χωρίς άλλον σταυρό στο ψηφοδέλτιο.
Να τα πάρουμε με τη σειρά.

«Σήμερα Αδωνίζεις»

«Αδωνίζεις σήμερα, θυμήθηκες το πολύ δεξιό παρελθόν σου», του έγραψε ακροατής με αφορμή τα αστυνομικά μέτρα που ζήτησε για το κέντρο της Αθήνας και την αναφορά στα αντίστοιχα που υπάρχουν σε ιταλικές πόλεις. Και η απάντησή του: «Δηλαδή όποιος θέλει να λειτουργεί η πόλη σωστά, να μη είναι έρμαιο στις διαθέσεις κάθε εγκληματικής συμμορίας, αδωνίζει; Είναι ακροδεξιός ή πολύ δεξιός; Τι σχέση μπορεί να έχει με τη ιδεολογική τοποθέτηση κάποιου το να θέλει να εφαρμόζεται ο νόμος, να μη γίνουμε ζούγκλα; Ανοησίες!»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους τριάντα...

Ζητώντας να αποσυρθούν αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων που «είναι στόχοι μόνο στη φαντασία τους», ανάφερε παλιούς υπουργούς, με θητεία στον προηγούμενο αιώνα, που πάνε για καφέ κουβαλώντας 5-6 αστυνομικούς, και έναν πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας  που έχει («όπως μαθαίνω» είπε) πάνω από τριάντα άνδρες της Αστυνομίας για την ασφάλειά του. Όνομα δεν ανέφερε, αλλά είναι εύκολο να προσδιοριστεί η κατεύθυνση της αναφοράς του, αφού πόσοι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας βρίσκονται εν ζωή;  Μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι αν πράγματι ο συγκεκριμένος απασχολεί τριάντα αστυνομικούς.

«Έχεις την ατυχία να μην ψηφίζω ΚΚΕ…»

Στην ίδια εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου πήρε συνέντευξη από την υποψήφια του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή, τη Σεμίνα Διγενή, στην οποία είπε, με εύθυμη διάθεση και χαριτολογώντας (θυμίζοντας εν μέρει το ιδεολογικό του παρελθόν…) ότι θα την ψήφιζε αν ήταν ΚΚΕ.

«Μου φαίνεται περίεργο που θα της πάρω συνέντευξη από τη θέση του δημοσιογράφου εγώ, από τη θέση της πολιτικού εκείνη, αλλά η ζωή είναι μεγάλος σκηνοθέτης», ανέφερε προλογίζοντας τη συνομιλία του με τη δημοσιογράφο (και συνεργάτιδά του στη Real News και στον Real fm). Πριν αρχίσει τη συζήτηση της δήλωσε με έμφαση: «Αν ήμουν ΚΚΕ θα σε ψήφιζα δαγκωτό. Έχεις την ατυχία να μην ψηφίζω ΚΚΕ, αν ψήφιζα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα σε ψήφιζα δαγκωτό και δεν θα έδινα δεύτερο σταυρό αλλού».

Καλή δήλωση. Δεν ξέρουμε αν θα τη σχολιάσει στην εκπομπή του ο Νίκος Μπογιόπουλος. Θα την ακούγαμε με μεγάλο ενδιαφέρον...

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)